Світловодський район
Надзвичайні події

Порушено закон про декомунізацію у Світловодську

Порушено закон про декомунізацію у Світловодську
Скандальна історія трапилася у Світловодську 9 травня. О 7:40 урочисто підняли Прапор Перемоги біля міської ради, а о 8:48 його зняли і конфіскували. Чому?
Це запитання ми адресували начальнику міського відділу поліції Андрію Гулому.

Ось що він повідомив нашому виданню: "Сьогодні вранці до відділу поліції надійшло повідомлення від депутата міської ради Олександра Молчанова. Він повідомив про порушення Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", а саме про червоний прапор з серпом і молотом, що піднято на щоглі біля адмінбудинку. На місце події було направлено слідчо-оперативну групу. Прапор зняли. Наразі вирішується питання про занесення цього факту до єдиного реєстру досудових розслідувань".

Олександр Молчанов розповів про те, як побачив червоний прапор з серпом і молотом, що майорів біля адмінбудинку 9 травня і о 8:27 викликав поліцію, бо було порушено відповідний закон, а саме статтю 4 "Заборона використання та пропаганди символіки комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів": виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, символіки націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму, у тому числі у вигляді сувенірної продукції, публічне виконання гімнів СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних та автономних радянських республік або їх фрагментів на всій території України заборонено. Заборона не поширюється на оригінали бойових знамен.

"Поліція прибула о 8:47, я зняв прапор, а правоохоронці його конфіскували" — повідомив нашому кореспонденту Олександр Молчанов.

Порушено закон про декомунізацію у Світловодську

"ВК" у PDF