---
Надзвичайні події

На Кіровоградщині вилучено фальсифікований алкоголь на 34 мільйона гривень

На Кіровоградщині вилучено фальсифікований алкоголь на 34 мільйона гривень
Прокуратурою Кіровоградської області спільно з Головним управлінням Державної фіскальної служби у Кіровоградській області викрито схему незаконного виробництва та збуту алкогольної продукції, виготовленої з недоброякісної сировини, і вилучено з незаконного обігу близько 100 тис літрів спиртовмісної речовини.
У рамках розслідування кримінального провадження, зареєстрованого за ч. 3 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення алкогольних напоїв, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів, з недоброякісної сировини (матеріалів), що становлять загрозу для життя і здоров'я людей, а так само незаконний збут таких товарів, що призвело до отруєння людей чи інших тяжких наслідків), встановлено, що групою осіб на території Кіровоградської та Дніпропетровської областей здійснювалося незаконне виготовлення алкогольної продукції з недоброякісної сировини, що становить загрозу для життя та здоров’я людей, яка у подальшому реалізовувалася мешканцям Кіровоградської області та інших регіонів України.

На Кіровоградщині вилучено фальсифікований алкоголь на 34 мільйона гривень

На підставі ухвал суду прокурорами проведено 16 обшуків. За їх результатами припинено діяльність 3 незаконних виробництв підакцизних товарів, вилучено продукції на загальну суму 34 млн грн та 222 тис грн готівкових коштів.
Слідчі дії тривають.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 204 КК України передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з вилученням та знищенням вироблених товарів та з конфіскацією обладнання для її виготовлення.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF