---
Надзвичайні події

Працівники поліції закликають громадян виявляти пильність, аби не потрапити «на гачок» шахраїв

Працівники поліції закликають громадян виявляти пильність, аби не потрапити «на гачок» шахраїв
На території області почастішали випадки так званих "телефонних" афер та шахрайств, пов’язаних з розрахунками через мережу Інтернет. Правоохоронці вкотре звертаються до жителів Кіровоградщини з проханням бути обережними, дотримуватися порад, що допоможуть вберегти себе та своїх рідних від злочинних посягань.
Якщо вам телефонують невідомі, представляючись псевдоправоохоронцями, повідомляють, що з рідними сталася біда та пропонують сплатити певну суму коштів для вирішення проблеми – не поспішайте виконувати ці вимоги.

Обов’язково уточніть дані того, хто телефонує, його посаду, звання та підрозділ, у якому він працює, або ж попросіть передати трубку вашому родичу. Негайно спробуйте зв’язатись з рідними, аби з’ясувати, де зараз вони перебувають.

У жодному разі не перераховуйте грошей на вказані аферистами рахунки!

Терміново телефонуйте в поліцію та повідомте про подію. У випадку, якщо ви вирішили скористатися послугами з купівлі-продажу товарів через Інтернет, обирайте тільки перевірені веб-ресурси.

Уникайте купівлі з попередньою оплатою, обирайте можливість розрахунку за товар на умовах післяплати через службу доставки чи поштове відділення. Не повідомляйте інформацію про картковий рахунок чи платіжну картку, а також про персональні дані, через Інтернет.

Для оплати товарів (послуг) використовуйте окрему картку з обмеженим лімітом для унеможливлення її використання шахраями. З метою збереження конфіденційності персональних даних та інформації про картковий рахунок, здійснюйте будь-які розрахунки через мережу Інтернет з власного комп’ютера.

У разі вчинення стосовно вас шахрайських дій негайно зверніться до поліції з письмовою заявою, а також з повідомленням про скоєння злочину до адміністрації чи служби безпеки веб-ресурсу.

"ВК" у PDF