---
Надзвичайні події

Кіровоградщина: кому дороги, а кому державні кошти

Кіровоградщина: кому дороги, а кому державні кошти
Співробітниками оперативного управління ГУ ДФС у Кіровоградській області встановлено факти привласнення державних коштів посадовими особами одного з підприємств Кіровоградської області, яке займається ремонтом доріг і автострад.
З’ясувалося, що у 2015-2016 роках, здійснюючи ремонт доріг, у тому числі і у м.Кропивницький, службові особи вирішили підзаробити.

Схема збагачення стандартна. Кошти перераховувались на фіктивні фірми, начебто за придбання бітуму та інших матеріалів, яка надавала необхідний пакет документів про постачання таких матеріалів. Як правило, за такою схемою, кошти у подальшому переводились у готівку. У даному випадку на рахунки „фіктарів” переведено близько 6 млн. гривень. Встановлено, що на фіктивних фірмах наймані працівники та основні засоби відсутні, підприємства зареєстровані на підставних осіб.

Зібрані матеріали направлено до Кропивницького міського відділу поліції ГУ Національної поліції у Кіровоградській області. У січні поточного року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.191 КК України „привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб”.

Триває слідство.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF