---
Надзвичайні події

На Кіровоградщині завершено слідство відносно злочинної діяльності банди «перевертнів у погонах»

На Кіровоградщині завершено слідство відносно злочинної діяльності банди «перевертнів у погонах»
Слідчим відділом прокуратури області завершено досудове розслідування резонансного кримінального провадження відносно чотирьох колишніх поліцейських, які обвинувачуються у вчиненні ряду тяжких та особливо тяжких злочинів у складі організованої злочинної групи.
Зокрема, обвинувальний акт направлено до Кіровського районного суду м Кіровоград за ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст.162, ч. 2 ст. 127, ч. 5 ст. 185, ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 365, ч. 2 ст. 190 (вимагання та одержання неправомірної вигоди, катування, крадіжка, незаконне проникнення до житла, шахрайство, перевищення влади та службових повноважень, вчинених у складі організованої групи) КК України.

За якісної роботи слідчих прокуратури в ході досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів вини правоохоронців у вчиненні вказаних злочинів. Подальшу долю обвинувачених вирішуватиме суд.

Як повідомлялось раніше, злочинна діяльність організованої групи була викрита 22.07.2016 року під час передачі частини грошових коштів в сумі 3000 доларів США від загальної суми неправомірної вигоди в розмірі 8500 доларів США. Злочинне угрупування створив та очолив колишній заступник начальника Кіровоградського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області. Крім чотирьох поліцейських до угрупування входив відомий у Кропивницькому «кримінальний авторитет». Потерпів від злочинної діяльності мешканець обласного центру пенсійного віку, в якого обвинувачені намагались відібрати квартиру, вартістю 600 тис грн, а його самого погрожували кинути за грати.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF