---
Надзвичайні події

У негоду рятувальники прийшли на допомогу всім, хто її потребував

У негоду рятувальники прийшли на допомогу всім, хто її потребував
У період негоди бригадам ДСНС довелося працювати у посиленому режимі.
Як повідомила «Віснику Кіровоградщини» помічник начальника Управління ДСНС в Кіровоградській області з питань зв’язків зі ЗМІ Вікторія Крохмалюк, усього за період з 6 по 9 січня підрозділи Управління ДСНС України в Кіровоградській області залучалися для ліквідації наслідків погіршення погодних умов 111 разів, з них 107 разів на вилучення автомобілів з ускладнених ділянок доріг. За цей період рятувальниками було врятовано зі снігового полону 136 одиниць техніки, з них: 33 вантажних автомобілі, 2 автобуси, 4 карети швидкої медичної допомоги та 97 легкових автомобілів, у яких перебувало 290 осіб. 4 рази рятувальники надавали допомогу по транспортуванню хворих. Завдяки їх зусиллям до медичних закладів було доставлено 1 вагітну жінку та 3 хворих, з яких одна дитина.

За інформацією, яку нам надав інспектор 18-ї Державної пожежно-рятувальної частини Юрій Шмалько, за період з 6 по 10 січня 2017 року пожежно-рятувальний підрозділ 18-ї ДПРЧ Знам’янського району виїжджав за сигналом «Тривога» 7 разів. Зокрема, 6 січня рятувальники витягали зі снігових заметів легкові автомобілі «Nissan» і «Fiat» у селах Казарня і Трепівка, а 9 січня надавали допомогу в буксируванні вантажного автомобіля «КАМАЗ» з причіпом, який потрапив у снігову пастку в місті Знам’янка. Довелося рятувальникам у цей період і гасити пожежі, і надавати допомогу населенню міста і району з приводу інших надзвичайних ситуацій.

У Світловодському районі в період з 6 по 10 січня, як розповів нашому виданню начальник Світловодського міськрайонного відділу У ДСНС Володимир Дементій, ані надзвичайних подій, ані надзвичайних ситуацій не було, а от в самому Світловодську були і затори, і пробки на дорогах, тож рятувальникам довелося щодня виїжджати рятувати водіїв. Так, 6 січня о 20:40 у районі дачного масиву Дніпро-2 у кювет потрапив легковик «ВАЗ-2106», звідки його вилучили рятувальники 17-ї Державної пожежно-рятувальної частини Світловодська, а вже о 23 годині 30 хвилин 7 січня на вулиці Макаренка, 2, на узбіччя, впритул до газопроводу, з’їхав вантажний автомобіль «MAN», тож, рятувальники надали і цьому водієві допомогу з буксирування вантажівки на проїжджу частину дороги.

8 січня на вулиці Героїв Чорнобиля автомобіль «Газель» з’їхав на узбіччя та потребував допомоги рятувальників з буксирування на проїжджу частину дороги, також був відбуксований вантажний автомобіль «DAF», який з’їхав на узбіччя по вулиці Єгорова.

9 січня світловодськими рятувальниками була надана допомога в буксируванні пасажирського автобусу «Газель» в районі провулку Індустріальний, вантажному автомобілю «DAF» у районі вулиці Дружби, 17, та пасажирському автобусу в районі вулиці Ювілейної. Усі транспортні засоби потрапили на засніжене узбіччя і не могли самостійно продовжити рух.

Починаючи з 16 години 6 січня довелося надавати допомогу водіям автотранспорту, які опинилися в сніговому полоні на ускладнених ділянках дороги, і рятувальникам Олександрівки. Так, за інформацією заступника начальника 29-ї Державної пожежно-рятувальної частини У ДСНС України у Кіровоградській області Олександра Воропая, лише 6 січня їм довелося тричі рятувати водіїв зі снігових заметів: о 16:35 вони надали допомогу у с.Цвітне, вилучивши автомобіль «Nissan» з ускладненої ділянки дороги, о 20:52 на автодорозі Чигирин-Знам’янка відбуксирували вантажний автомобіль «Scania», а о 01:37 допомогли водію автомобіля «ВАЗ» вибратися зі снігового замету біля с. Михайлівка Олександрівського району. Вранці 7 січня, о 6 годині 14 хвилин, було звільнено зі снігового полону автомобіль ВАЗ 2121, о 7:37 — автомобіль ГАЗ, який потрапив у сніговий замет біля села Бовтишка, а о 10 годині 12 хвилин автомобіль «Ford Focus» біля села Підлісне. Рятувальні роботи продовжилися і ввечері цього дня: о 19:00 пожежно-рятувальний підрозділ 29-ї ДПРЧ виїхав рятувати два автомобіля «MAN» на автошляху Новомиргород — Олександрівка, а о 23:06 — завантажений лісоматеріалами автомобіль «Scania» на трасі Чигирин — Олександрівка.

10 січня о 10 годині 36 хвилин олександрівські рятувальники отримали повідомлення про те, що «Renault Magnum» потребує буксирування зі снігового замету та витягли його зі снігу за допомогою автомобіля АЦ-40 і буксирного троса.

Як повідомив «Віснику Кіровоградщини» начальник Новгородківського районного сектору У ДСНС Роман Малюта, у період з 6 по 10 січня рятувальниками Новгородківщини було здійснено 7 виїздів для надання допо-моги по вилученню автомобілів із заметів. Так, 6 січня о 18:50 допомога знадобилася водієві вантажного автомобіля «DAF» на автошляху Кривий Ріг-Новгородка, 7 січня — автомобілю «Toyota» на шляху між Куцівкою і Білозерним, 8 січня — автомобілю «ВАЗ 2107». Також 8 січня о 11:19 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що поза межами Новгородки автомобіль «Нива» з’їхав у кювет і водій самостійно не в змозі вибратись на проїжджу частину. Особовий склад 27-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Новгородка, за допомогою троса, відбуксирував і цей автомобіль на проїжджу частину дороги. 9 січня рятувальниками було надано допомогу водієві автомобіля «КАМАЗ», а 10 січня — молоковозу «Scania».

А от в Онуфріївському районі, за інформацією начальника Онуфріївського районного сектору У ДСНС Юрія Стрельцова, у період з 6 по 10 січня до рятувальників надійшов лише один виклик у зв’язку з погіршенням погодних умов: 6 січня о 19:00 вантажний автомобіль «DAF» розвернуло поперек автошляху Олександрія — Полтава, внаслідок чого виник затор з 4 вантажних автомобілів. Але допомога в цій ситуації працівниками ДСНС не надавалася.

На жаль, синоптики прогнозують, що це не останні випробування цієї зими і обіцяють невдовзі знову зниження температури повітря, але як завірила нас Вікторія Крохмалюк, підрозділи області на 100% готові до виконання необхідних дій у разі ускладнення погодних умов.
У негоду рятувальники прийшли на допомогу всім, хто її потребував
У негоду рятувальники прийшли на допомогу всім, хто її потребував
У негоду рятувальники прийшли на допомогу всім, хто її потребував
У негоду рятувальники прийшли на допомогу всім, хто її потребував
У негоду рятувальники прийшли на допомогу всім, хто її потребував
У негоду рятувальники прийшли на допомогу всім, хто її потребував
У негоду рятувальники прийшли на допомогу всім, хто її потребував

"ВК" у PDF