---
Надзвичайні події

Оковита з гаража

 Оковита з гаража
Співробітниками податкової міліції Кіровоградської області викрито чергове кримінальне правопорушення, вчинене мешканцем м. Кіровограда за фактом незаконного виготовлення алкогольних напоїв з метою збуту. Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Кіровоградській області у липні цього року відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 204 КК України.
Під час проведення співробітниками податкової міліції обшуків з незаконного обігу вилучено етиловий спирт для приготування горілчаних виробів, в кількості 30л., вже готової для продажу алкогольної продукції в кількості 1605л., та обладнання, за допомогою якого підприємливий чоловік розфасовував незаконно виготовлені алкогольні напої.

Над технологію виготовлення злочинець не переймався – змішував спирт з водою у співвідношенні 2л спирту до 3л води у звичайному гаражі одного з гаражних кооперативів м. Кіровограда, розливав у поліетиленову тару та систематично реалізовував під виглядом горілки довірливим покупцям, багатьох з яких було встановлено в ході досудового розслідування.

Проведеною судово-медичною експертизою встановлено, що вилучені алкогольні напої містять велику кількість сивушної олії, яка негативно впливає на діяльність головного мозку, печінки, нирок, викликає порушення діяльності серця, є неякісною та небезпечною продукцією, вживання якої становить загрозу для здоров`я людини.

31.08.2016 року при розгляді справи у судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою вину у скоєні злочинів передбачених ч.1 ст.204 КК України (незаконне придбання з метою збуту, зберігання з цією метою, а також збут та транспортування з метою збуту підакцизних товарів), а також ч.3 ст.204 КК України (незаконне виготовлення алкогольних напоїв з недоброякісної сировини), що становлять загрозу для життя і здоров`я людей. За вироком суду злочинцю призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ять років з іспитовим терміном три роки.

Таким чином підприємливий ділок отримав покарання та розрахувався за свою протизаконну діяльність.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF