Олександрівський район
Надзвичайні події

Олександрівський район: чергові “вирубувачі” зелених насаджень будуть покарані

Олександрівський район: чергові “вирубувачі” зелених насаджень будуть покарані
Вкотре, результати спільних дій громадських природоохоронців та органів місцевої влади, при підтримці правоохоронних органів, доводять свою ефективність.
Цього разу, на території Олександрівського району рейдовою групою у складі представників органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів району та координатора е-Екології в Олександрівському районі – громадського інспектора з охорони довкілля Держекоінспекції у Кіровоградській області, було виявлено вирубку зелених насаджень у селі Китайгород, на землях комунальної власності Олександрівської селищної ради.

Під час огляду зазначеної ділянки, де проводилась незаконна вирубка та пошкодження дерев до ступеня припинення їх росту, було виявлено 58 пнів різного діаметру.

Координатором ГО е-Екологія в Олександрівському районі – громадським інспектором з охорони довкілля складено два протоколи про адміністративні правопорушення та акт про виявлення інформації щодо можливого вчинення фізичною особою порушення вимог природоохоронного законодавства, відповідно до Порядку з організації громадського контролю з охорони довкілля учасників ГО е-Екологія.

Наразі, всі наявні матеріали з підтверджуючими документами передані до Держекоінспекції у Кіровоградській області для розгляду справи про адміністративне правопорушення, притягнення винних до відповідальності та проведення розрахунків розміру збитків завданих внаслідок незаконної вирубки зелених насаджень.

"ВК" у PDF