Світловодський район
Надзвичайні події

На Світловодщині прокуратура повернула у власність держави 139 га сільгоспугідь

На Світловодщині прокуратура повернула у власність держави 139 га сільгоспугідь
Прокуратура Кіровоградської області у Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ відстояла законність позовних вимог щодо повернення з незаконної оренди 139 га сільськогосподарських угідь загальною вартістю 2,8 млн грн, розташованих на території Світловодського району.
Зазначені землі на підставі наказів Головного управління Держгеокадастру в області було надано в оренду громадянину для ведення фермерського господарства. Проте, прокуратура встановила, що орендар вже є засновником та керівником фермерського господарства, у користуванні якого знаходяться значні площі сільгоспугідь.

Вказане підтвердило, що дійсний намір громадянина спрямовувався на штучне використання цієї процедури як пільгового порядку одержання в оренду земель державної власності поза передбаченої законодавством процедури земельних торгів. Як наслідок, розмір орендної плати був значно занижений.

Рішення суду на даний час виконано. Земельні ділянки реально повернуто на користь держави із незаконної оренди.

Прокуратура і надалі принципово реагуватиме на факти незаконної передачі на пільгових умовах земель сільськогосподарського призначення.

"ВК" у PDF