Онуфріївський район
Надзвичайні події

В Онуфріївці вимагають кошти під виглядом податківців

В Онуфріївці вимагають кошти під виглядом податківців
Олександрійська ОДПІ повідомляє, що в Онуфріївці мають місце провокації та вимагання грошей у посадових осіб підприємств і підприємців.
За численними повідомленнями керівників і бухгалтерів підприємств та підприємців до суб'єктів господарювання телефонують невідомі особи, і, представляючись керівництвом Онуфріївського відділення Олександрійської ОДПІ, або діючи нібито від його імені, вимагають значну суму коштів для надання певних преференцій у бізнесі та упередження небажаних фінансових санкцій, що можуть бути виявлені в ході нібито київської перевірки.

Гроші вимагали перерахувати на карту Приватбанку, номер якої мали повідомити по телефону в той час, коли особа вже буде безпосередньо знаходитись у приміщенні банку.

Шановні підприємці! Олександрійська ОДПІ офіційно повідомляє, що посадові особи Онуфріївського відділення та Олександрійської ОДПІ не мають жодного відношення до вказаних подій.

Чинним законодавством не передбачено повідомлення про перевірку або попередження про можливу перевірку у телефонному режимі. Працівники фіскальної служби взагалі не телефонують з попередженням про перевірку, у тому числі від імені та за дорученням керівника державної податкової інспекції, головного управління ДФС чи ДФСУ. Якщо таке сталось – це провокація.

Якщо вам зателефонував вимагатель і був досить переконливий, обов’язково пересвідчіться, що вимоги цієї особи незаконні і насправді вас ошукують. Це дуже просто – слід зателефонувати за робочим номером телефону керівника тієї державної податкової інспекції чи відділення, який «запрошує» вас до себе з грошима (в Онуфріївці – (05238) 2-09-39), за номером телефону сектору організації роботи Олександрійської ОДПІ (05235) 7-14-88, 7-34-28 або за номерами «телефону довіри» відділу власної безпеки Головного управління ДФС у Кіровоградській області» (0522) 36-69-43, (0522) 36-69-42.

Також просимо підприємців і бухгалтерів обов’язково поширити серед своїх колег і знайомих інформацію про можливі зловживання з боку вимагателів та зазначений вище спосіб перевірки відомостей, повідомлених псевдофіскалами

"ВК" у PDF