---
Надзвичайні події

Безпечне дитинство: в Україні розпочинаються профілактичні заходи «Увага! Діти на дорозі!»

Безпечне дитинство: в Україні розпочинаються профілактичні заходи «Увага! Діти на дорозі!»
Відзавтра і до 20 вересня в Україні триватимуть профілактичні заходи, під час яких працівники поліції посилять контроль за дитячою безпекою на дорогах. Такі заходи в нашій країні проводяться щорічно, й вже стали доброю традицією.
Для підготовки вулично-дорожньої мережі до нового навчального року, будуть здійснені обстеження ділянок, що прилягають до територій дитячих та навчальних закладів та якими проходять маршрути руху шкільних автобусів.

Також, у перші дні вересня працівники поліції проведуть у школах уроки дорожньої безпеки та нагадають дітлахам призабуті за літні канікули правила. Крім того, поза межами навчальних закладів правоохоронці забезпечать контроль за поведінкою юних пішоходів.

Варто бути більш обережними і водіям авто: не забувайте, що поведінка дитини на дорозі часто є непередбачуваною, тож слід бути особливо уважними до маленьких пішоходів. При перевезенні дітей в авто не забувайте використовувати дитячі автокрісла та ремені безпеки.

Приділити більше уваги малечі потрібно й батькам. Не полінуйтеся вкотре нагадати дітям основні правила дорожньої абетки, пройдіть з ними маршрутом від будинку до навчального закладу, обов’язково зверніть увагу на особливості дорожнього руху. І не забувайте: найкраще навчання – ваш особистий приклад правильної та відповідальної поведінки.

За матеріалами прес-служби
управління безпеки дорожнього руху
ДПД НП України

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF