Онуфріївський район
Надзвичайні події

Встановлюються причини загибелі риби в Онуфріївському районі та в Олександрії

Встановлюються причини загибелі риби в Онуфріївському районі та в Олександрії
За повідомленням управління Держпродспоживслужби в Онуфріївському районі причиною загибелі дрібних різновидностей ставкової риби у ставку ″Нижній″ стали погодні умови після ливневих дощів, які пройшли 13-14.08.2016 року.
На території нижнього ставку в смт. Онуфріївка піднявся рівень поверхневих вод, а разом з цим піднялися донні домішки ( водорості та інша водна рослинність, мул).

На даний час йде цвітіння водоростей, внаслідок чого вода має неприємний запах та буро-зелений колір. Все це привело до виникнення нестачі кисню та надлишку аміаку у воді, що стало причиною загибелі дрібної риби.

Проведений відбір проб риби та води для дослідження в Кіровоградській регіональній державній лабораторії ветеринарної медицини на сальмонельоз, краснуху, фізико-хімічні показники, загальне бактеріологічне забруднення води, токсичні речовини та інші показники.

За повідомленням управління Держпродспоживслужби в м. Олександрії в даний час проводяться дослідження зразків загиблої риби зі ставка, що належить товариству культурного відпочинку та рибалок ″Розвага″.

При обстеженні ставка спеціалістами міської державної лікарні ветеринарної медицини на березі було виявлено незначну кількість мертвої риби, переважно мальок та спостерігався неприємний запах води.

Для встановлення причини загибелі риби було відібрано та направлено до Олександрійської міжрайонної державної лабораторії ветеринарної медицини зразки води та загиблої риби для мікробіологічного та паразитологічного дослідження та зразок для дослідження на pН, вміст аміаку, сірководню, нітратів, кисню.

"ВК" у PDF