Знам’янський район
Надзвичайні події

Обережно, «Інтерсіті»!

Обережно, «Інтерсіті»!
Кілька днів тому на залізниці ледь не сталося трагедії. Хлопець на велосипеді переїздив колію. На потяг, що наближався, не звернув уваги. Можливо, через те, що їхав у навушниках… Хлопець відбувся легко – подряпинами.
– Але могло статися непоправне, - коментує начальник сектора охорони праці виробничого підприємства «Знам’янська дирекція залізничних перевезень» регіональної філії Одеська залізниця Олександр Охріменко.

– Ось уже чотири роки через Знам’янку курсують міжрегіональні пасажирські електропоїзди «Інтерсіті» та «Інтерсіті+». Здавалося б, люди вже повинні знати, що при наближенні цього поїзда (та й будь-якого потяга взагалі) слід бути особливо уважним, дотримуватися усіх правил безпеки. Але статистичні дані доводять зворотнє. Протягом семи місяців 2016-го на станціях ВП «Знам’янська дирекція залізничних перевезень» сталося сім випадків травмувань людей, п’ять із яких закінчилися трагічно.

Минулого року за такий самий період було зафіксовано 5 випадків травмувань (із яких 2 – смертельні). Ще вісім випадків травмувань сталися на перегонах (6 – із трагічним фіналом). Аби уникнути таких ситуацій, на залізничних вокзалах громадянам постійно нагадують правила безпеки через гучномовець, роздаються листівки, плакати, друкують відповідні статті у ЗМІ.

У 35 навчальних закладах (дитячі садки, школи, училища) цього року проводилися профілактичні бесіди з дітьми. Було здійснено 18 спільних рейдів із працівниками воєнізованої охорони, поліції, дирекції залізничних перевезень. Недисциплінованим громадянам видано 141 попередження, складено 2 постанови про адмінпорушення.

Читачам ще раз нагадуємо: переходьте колії тільки в установлених місцях, переконавшись, що з обох боків до вас не наближається потяг. За 10 хвилин до прибуття швидкісного потяга перехід через колії взагалі забороняється. Якщо у цей час ви – на платформі, то слід відійти від її краю на відстань, не меншу двох метрів, адже на окремих ділянках швидкісний потяг рухається взагалі без зупинок і на великій швидкості.

"ВК" у PDF