Знам’янський район
Надзвичайні події

Рятувальники закликають громадян бути обережними під час відпочинку на водоймах

Рятувальники закликають громадян бути обережними під час відпочинку на водоймах
У літні спекотні дні люди масово вирушають на відпочинок до водойм, що приваблюють своєю прохолодою. Проте, досить часто нехтування елементарними правилами безпеки відпочинку закінчується трагічно, особливо у тих випадках, коли громадяни відпочивають у маловідомих місцях або вдаються до небезпечних експериментів.
Для того, щоб попередити випадки загибелі на водних об’єктах та нагадати громадянам правила безпечного відпочинку, рятувальники Знам’янського МРВ У ДСНС в області постійно проводять роз’яснювальну роботу біля водойм по усій території Знам’янського району.

Нещодавно працівники Служби порятунку провели роз’яснювальну роботу с. Петрове – одне із популярних місць відпочинку Знам’янчан.

Рятувальники поспілкувалися з дорослими, які відпочивали з дітьми, розповіли про статистику загибелі та основні причини нещасних випадків на воді. Відпочивальникам нагадали основні правила, яких необхідно дотримуватись на воді: купатися потрібно лише на спеціально обладнаних для цього пляжах; якщо такого поблизу немає вибирати безпечне для купання місце з поступовим схилом та твердим і чистим дном, під час відпочинку біля водойми не вживати алкогольних напоїв, не купатись у місцях зі швидкою течією, уникати ігор з притопленням та жартів, не стрибати з непристосованих споруд таких, як мости, скелі, дамби, металеві конструкції, які нерідко височіють над водою, з обережністю користуватися надувними плавзасобами. Також, наголосили на тому, що діти повинні відпочивати тільки під наглядом дорослих.

"ВК" у PDF