---
Надзвичайні події

На захист майнових прав дітей прокурорами заявлено позовів на півмільйона гривень

На захист майнових прав дітей прокурорами заявлено позовів на півмільйона гривень
З початку року ювенальними прокурорами активно реалізовані представницькі повноваження в частині захисту майнових прав дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. З цією метою заявлено позовів на загальну суму понад 500 тис. грн.
Крім того, галузевим відділом вжито заходів до заявлення інших, не менш актуальних, категорій позовів. Наприклад, позови щодо визнання незаконними дій адміністрацій шкіл-інтернатів по виплаті дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування одноразової грошової допомоги. Кожному випускнику пільгової категорії за законом мало бути виплачено по 7 тис грн, проте фактично виплачували по 32 грн. На сьогодні таких позовів заявлено 3. Триває постійна робота щодо пошуку дітей, права яких порушені в цій сфері.

Новою категорією позовів стали позови щодо визнання дій адміністрацій професійно-технічних та вищих навчальних закладів неправомірними в частині незаконного відрахування дітей пільгових категорій. Таких позовів заявлено та задоволено 2.

Також, нововведенням стали позови про стягнення з батьків коштів на користь держави для утримання дітей в інтернатах та спеціальних установах.

Запроваджено якісно новий, більш виважений підхід до вступів ювенальних прокурорів у справи за позовами інших осіб. Так, упродовж поточного року забезпечено вступ та участь у 62 цивільних справах.
Загалом, за результатами представницької діяльності органами прокуратури області з початку року у судовому порядку поновлено права 71 дитини.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF