---
Надзвичайні події

До уваги громадян: розпочався місячник здачі зброї

До уваги громадян: розпочався місячник здачі зброї
З 1 по 31 липня 2016 року на території держави та Кіровоградщини зокрема проводиться місячник добровільної здачі зброї, спеціальних засобів самозахисту, вибухових матеріалів та боєприпасів в органи Національної поліції.
Громадяни, які добровільно здадуть зброю, звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності, а зброя, яка дозволена до реєстрації, а це мисливська та газова, може бути за їх бажанням зареєстрована у власність в установленому порядку.

Зброю можна здати в органи Національної поліції Кіровоградської області за місцем проживання. Довідки за телефонами: (0522) 39-70-25, 24-74-95.

Під час проведення попереднього місячника - у березні 2016 року – громадяни здали до поліції 183 одиниці зброї, з яких 175 мисливських гладкоствольних рушниць (32 - незареєстровані), 1 нарізний карабін армійського зразка, 3 мисливських нарізних карабіни та 2 мисливські ножі. Також було добровільно здано майже 100 набоїв до зброї армійських зразків, 2 снаряди, 1 гранату. Крім того – 22 спеціальні засоби для відстрілу патронів, заряджених речовинами сльозоточивої та дратівної дії і 3 пристрої для відстрілу гумових куль, по одному з яких незареєстровані.

Правоохоронці нагадують, що згідно зі ст. 263 Кримінального кодексу України за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, передбачено кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

За матеріалами
управління превентивної діяльності
ГУНП в Кіровоградській області

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF