Світловодський район
Надзвичайні події

Двоє людей загинуло на КНС у селищі Власівка

Двоє людей загинуло на КНС у селищі Власівка
Жахлива подія сталася у святковий день, 19 червня, на каналізаційній насосній станції (КНС) комунального підприємства "Водограй".
Ми отримали інформацію, поки що неофіційну, від різних спеціалістів, які займаються розглядом справи. Картина вимальовується така. Працівниця КНС спустилася вниз прочистити решітки від твердих частин бруду, які можуть зашкодити роботі насосів. Кажуть, що це обов’язок працівника перед завершенням зміни. Висока температура повітря, відсутність вентиляції призвели до отруєння газами. Жінка втратила свідомість. Працівник, який прийшов на зміну, скоріше за все, намагався її витягнути знизу і задихнувся сам.

Близько 12-ої дня бригадир з цього підприємства, проїжджаючи повз КНС, помітив відкриті двері і 2 велосипеда. Зайшов до приміщення і побачив мертвого 66-річного співробітника на верхній "площадці" і непритомну 54-літню працівницю внизу. Жінку відправили до реанімаційного відділення Світловодської ЦРЛ, де вона і померла наступного дня близько 23-ої.

Начальник Світловодського відділу поліції Андрій Гулий повідомляє нашому виданню, що справу занесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 272 Кримінального Кодексу України "Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою" на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов'язана їх дотримувати, якщо це порушення створило загрозу загибелі людей… і карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Триває слідство.

Разом з поліцією розслідуванням справи займається і спеціальна комісія, створена Управлінням Держпраці в Кіровоградській області, яку очолює Галина Спіріна. До складу комісії входять також перший заступник Власівського селищного голови Світлана Педько, головний інженер КП "Водограй" Михайло Сухін, працівник Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві Сергій Якименко.

"ВК" у PDF