Світловодський район
Надзвичайні події

Затримано підозрюваних у нападі на Віталія Куцевича

Затримано підозрюваних у нападі на Віталія Куцевича
Знам’янською місцевою прокуратурою спільно з територіальним підрозділом поліції встановлено та затримано осіб, які підозрюються у вчинені розбійного нападу на Світловодського громадського активіста і правозахисника Віталія Куцевича.
За інформацією першого заступника керівника Знам’янської місцевої прокуратури Володимира Рубана зловмисниками виявились двоє мешканців області, один з яких є неповнолітнім, інший раніше неодноразово судимий за вчинення крадіжок та угону транспортного засобу.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що напад зловмисники спланували в лютому поточного року під час надання потерпілому допомоги при перевезенні речей до його квартири, увагу останніх привернула значна сума коштів, яку вони побачили, при здійсненні розрахунків за надані послуги. У квітні поточного року підозрювані, через балкон, проникли до квартири активіста, нанесли йому удари в область обличчя та тулубу, після чого викрали грошові кошти, мобільний телефон та два наручні чоловічі годинники», - розповідає Володимир Рубан.

Затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 187 КК України, тобто у вчиненні нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаного із насильством, небезпечним для життя особи, вчиненого повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднаного з проникненням у житло. Крім того, їм обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Перший заступник керівника Знам’янської місцевої прокуратури наголошує, що на даний час, досудове розслідування триває, експертним шляхом вивчаються причини настання смерті потерпілого, з метою можливої додаткової кваліфікації дій підозрюваних за фактом вчинення злочину проти життя. «Розслідування цього злочину для прокуратури є справою честі, адже вулицю, на якій розташовано Світловодський відділ Знам’янської місцевої прокуратури, названо ім’ям Віталія Куцевича», - говорить прокурор.

"ВК" у PDF