---
Надзвичайні події

Злочинці, звільнені за "Законом Савченко" продовжують вбивати та грабувати

Злочинці, звільнені за "Законом Савченко" продовжують вбивати та грабувати
На Кіровоградщині Закон України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув’язнення у строк покарання)», тобто так званий «закон Савченко», застосовано до понад 1300 засуджених.
Про це повідомив перший заступник прокурора області Анатолій Гой. «З моменту набрання чинності «закону Савченко» в нашому регіоні його застосовано до 1377 осіб, з яких 215 за допомогою цього закону вже вийшли на свободу. Серед них - вбивці, особи, які вчинили пограбування, розбійні напади, інші тяжкі та особливо тяжкі злочини», - зазначив Анатолій Олександрович.

Крім того, за його словами виконання норм вказаного закону викликає певну стурбованість. «На сьогодні двоє осіб після звільнених за цим Законом скоїли такі ж злочини, за які відбували покарання. Це умисне вбивство та заволодіння майном.

Зазначене вказує на те, що в Закон необхідно змінити так, щоб злочинець, який скоїв вбивство, грабіж або інший тяжкий злочин, не мав права достроково виходити на свободу», - наголосив перший заступник.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF