---
Надзвичайні події

В обласній прокуратурі обговорили стан попередження злочинності та бездоглядності дітей

В обласній прокуратурі обговорили стан попередження злочинності та бездоглядності дітей
Стан злочинності серед неповнолітніх в регіоні минулого і поточного років та заходи, спрямовані на подолання цих негативних явищ в підлітковому середовищі обговорено на нараді у прокуратурі області.
Захід відбувся під головуванням заступника прокурора області Олексія Варакіна за участі ювенальних прокурорів, керівників місцевих прокуратур, керівників правоохоронних та державних органів області, уповноважених на захист прав дітей.

«На моє переконання, реалії сьогодення, зокрема тривала реорганізація практично всіх уповноважених структур, а також рівень підліткової злочинності в області, потребує відходу від формалізму у роботі. Передумовою до подолання бездоглядності та злочинності дітей має бути ефективна координація роботи всіх уповноважених служб та органів. Тому сьогодні ми й зібралися в такому форматі - з керівниками обласних відомств та місцевих прокуратур», - відкриваючи нараду зазначив заступник прокурора області.

Продовжуючи свій виступ Олексій Владиславович звернув увагу присутніх на наявну сталу тенденцію до росту кількості злочинів, особливо по тяжким та особливо тяжким кримінальним правопорушенням. «Оскільки є проблема зростання підліткової злочинності, має бути її чітке розуміння та конструктивний шлях до подолання. Тому не самоусувайтеся від діалогу та дискусії, задавайте виступаючим питання, надавайте власні пропозиції та озвучуйте своє бачення конкретної проблеми», - наголосив він.

Продовжуючи захід зі своїм баченням шляхів подолання підліткової злочинності виступили начальник відділу ювенальної юстиції прокуратури області Алла Мороз, начальник служби у справах дітей Кіровоградської облдержадміністрації Наталія Чернявська та начальник управління освіти і науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації Володимир Таборанський.

Крім того, всі учасники наради обмінялись думками в ході живої дискусії.

За результатами обговорення нарадою вироблено механізм взаємодії на регіональному рівні між органами та службами, що уповноважені на захист прав дітей, які конфліктують із законом, та затверджено перелік завдань для активізації спільної діяльності, спрямованої на подолання негативних явищ в підлітковому середовищі регіону.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF