---
Надзвичайні події

На Кіровоградщині майже півтори тисячі злочинців підпадають під «закон Савченко»

На Кіровоградщині майже півтори тисячі злочинців підпадають під «закон Савченко»
На Кіровоградщині під так званий «закон Савченко» за формальними ознаками підпадають 1421 засуджених, які відбувають покарання в колоніях. Загальна кількість осіб, до яких застосовано цей «закон» в області, – 1270. Таку інформацію «КП» отримала на свій інформаційний запит до пенітенціарної служби області.
На сьогодні 205 чоловік вже вийшли з місць позбавлення волі. З них – 22 засуджених, які скоїли умисне вбивство, 20 – завдали тяжких тілесних ушкоджень, 23 – вчинили злочини, пов’язані з наркотиками. Також на волі тепер знаходяться 66 крадіїв, 36 розбійників, 26 грабіжників і троє тих, хто привласнював і розтрачував майно, зловживаючи службовим становищем. Вийшов на свободу й один злочинець-військовослужбовець.

Продовжують залишатися ізольованими від суспільства 1065 засуджених, які підпадають під дію цього «закону». За гратами залишилося 198 вбивць, 68 злочинців, які завдали тяжких тілесних ушкоджень, 81 – які мали справи з наркотиками, дві сотні скоїли розбій, 105 – грабіж, 343 – крадіжки і один привласнювач майна, котрий користувався службовим становищем.

Нагадаємо, на початку квітня за цим же «законом» на волю вийшов і Віктор Лозінський, який вбив у мисливських угіддях жителя Голованівського району Валерія Олійника.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF