Онуфріївський район
Надзвичайні події

Телефонні шахраї дісталися й до Онуфріївки

Телефонні шахраї дісталися й до Онуфріївки
Телефонує до мене вчора ввечері незнайомий номер, беру слухавку, схвильований хлопець представився співробітником Служби Безпеки мого банку і каже, що на їх сайт здійснена атака зловмисників, і для того щоб убезпечитись, мені потрібно терміново продиктувати код, який вони мені вислали по СМС.
Знаєте, це навіть не смішно ...

Запитую: а ви що самі не знаєте, що ви не висилаєте? Він каже: давайте швидше мені код, а то як раз з вашого облікового запису хтось в дану хвилину купує дорогий мобільний телефон, поспішайте!!!

Звісно, нічого я диктувати не став, натомість зателефонував до банку, продиктував номер того, хто телефонував, оператор подякувала мене і передала справу в своє СБ для відстеження шахрая. Про всяк випадок попросив повністю заблокувати картки, попередньо перекинувши кошти на картку родичів.

Хочу застережити і вас: будьте дуже уважні і пам'ятайте, що банк ніколи не буде вимагати від вас ніяких даних, вони у них і так є.

Не передавайте нікому ніяких кодів, не диктуйте номера карти і взагалі в будь-якому неординарному випадку краще самі передзвоніть в банк, благо, що служба підтримки працює цілодобово, а сам дзвінок безкоштовний.

"ВК" у PDF