Світловодський район
Надзвичайні події

На Кіровоградщині затримані неповнолітніх, які уганяли машини та викрадали речі з автомобілів

На Кіровоградщині затримані неповнолітніх, які уганяли машини та викрадали речі з автомобілів
Злодіями виявилися троє жителів Світловодського району. На рахунку хлопців кілька фактів кримінальних правопорушень. За вчинене їм може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.
Упродовж квітня до Світловодського відділу поліції надходили відповідні заяви. Одні потерпілі повідомили про крадіжки автомагнітол, колонок та інших речей зі своїх автівок, інші – виявили відсутність власних транспортних засобів. Правоохоронці розшукали машини неподалік місця скоєння злочину, де зловмисники їх і залишили.

15 квітня до відділу поліції звернувся що один місцевий мешканець із заявою про незаконне заволодіння автомобілем ВАЗ 2103.

«У цей же день угнана автівка була знайдена в лісосмузі поблизу одного з сіл. Поліцейські встановили цілодобове спостереження за авто, що і допомогло вийти на слід зловмисників. Як з’ясувалось, злочини здійснювали неповнолітні. Один із них – 16-річний юнак проживав разом із родиною у вагончику неподалік населеного пункту. Рідні хлопця знали про його «заробітки». Інші два зловмисники виявилися однолітками юнака. У даний час викрадені з автомобілів речі у злодіїв вилучені», - повідомив начальник Світловодського відділу поліції Андрій Гулий.

На Кіровоградщині затримані неповнолітніх, які уганяли машини та викрадали речі з автомобілів

За даними фактами розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 (Крадіжка), ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці перевіряють неповнолітніх на можливу причетність до скоєння інших подібних злочинів.

За матеріалами Світловодського відділу поліції
ГУНП в Кіровоградській області

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF