---
Надзвичайні події

Понад 180 одиниць зброї здали мешканці області до органів поліції впродовж місяця

Понад 180 одиниць зброї здали мешканці області до органів поліції впродовж місяця
У даний час у власність жителів області зареєстровано 1 мисливську гладкоствольну рушницю та вирішується питання щодо реєстрації ще 28, а також 3 мисливських нарізних карабінів та 2 одиниць охолощеної (деактивованої) зброї.
Загалом під час проведення місячника громадяни здали до поліції 183 одиниці зброї, з яких 175 мисливських гладкоствольних рушниць (32 - незареєстровані), 1 нарізний карабін армійського зразка, 3 мисливських нарізних карабіни та 2 мисливські ножі.

Також було добровільно здано майже 100 набоїв до зброї армійських зразків, 2 снаряди, 1 гранату. Крім того – 22 спеціальні засоби для відстрілу патронів, заряджених речовинами сльозоточивої та дратівної дії і 3 пристрої для відстрілу гумових куль, по одному з яких незареєстровані.

10 громадян, що добровільно здали зброю, боєприпаси і заборонені до вільного обігу предмети, звільнено від кримінальної відповідальності.

Так, мешканець селища Олександрівка здав до місцевого відділення поліції охолощені (деактивовані) кулемети Максим та ДП-27 (Дегтярьова). У подальшому бажає зареєструвати дану зброю у встановленому порядку та використовувати для проведення реконструкції бойових дій періоду Другої світової війни.

За матеріалами
управління превентивної діяльності
ГУНП в Кіровоградській області

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF