---
Надзвичайні події

Податківці області передали до правоохоронних органів 7 матеріалів з ознаками кримінальних правопорушень

Податківці області передали до правоохоронних органів 7 матеріалів з ознаками кримінальних правопорушень
За два місяці складено та передано до правоохоронних органів 7 матеріалів з ознаками кримінальних правопорушень суб’єктами господарювання Кіровоградщини. Про це зазначають у відділі боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ГУ ДФС у Кіровоградській області.
Основною функцією підрозділів боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, є вжиття заходів щодо виявлення сумнівних фінансових операцій, їх аналізу на предмет пов’язаності з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, та руйнування схем, в яких використовуються зазначені операції.

За результатами розгляду переданих матеріалів правоохоронними органами в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано 5 кримінальних проваджень, в тому числі 1 провадження – за ознаками ст.209 КК України («Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом»).

Крім того, одним з пріоритетних напрямків роботи відділу є виявлення правопорушень у сфері державних закупівель. В результаті за січень-лютий цього року до правоохоронних органів передано 2 матеріали, на основі яких зареєстровано 2 кримінальні правопорушення за ознаками ст.191 КК України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

"ВК" у PDF