Новгородківський район
Надзвичайні події

Новгородківські поліцейські викрили крадія телефонного кабелю

Новгородківські поліцейські викрили крадія телефонного кабелю
Ним виявився 46-річний житель одного з сіл Новгородківського району. Неподалік автомобільної дороги Кіровоград-Кривий Ріг зловмисник викопав більше 20 метрів дроту. Своїми діями злодій завдав збитків на суму понад 6 тисяч гривень.
14 березня до поліції надійшла заява від представників місцевого відділення підприємства зв’язку про крадіжку.

«Правоохоронці встановили особу зловмисника. Як з’ясувалося, раніше чоловік працював поблизу населеного пункту охоронцем на водоймі та запримітив, як зв'язківці ремонтували кабель. Згодом із роботи звільнився, а на нову не зміг влаштуватися, тоді й згадав про телефонний дріт. Викопавши шматок кабелю, крадій обпалив його в багатті, отриману мідь продав у Кіровограді, гроші витратив на продукти харчування. Від реалізації краденого злодій виручив трохи більше 130 гривень, а сума збитків, завданих підприємству, склала 6255 гривень. Крім того, без зв’язку залишилися місцеві жителі», - розповів начальник Новгородківського відділення поліції Володимир Кучер.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді штрафу, громадських або виправних робіт, арешту на строк до шести місяців, або до трьох років позбавлення волі.

За матеріалами
Новгородківського відділення поліції
Долинського ВП ГУНП в Кіровоградській області

"ВК" у PDF