Знам’янський район
Надзвичайні події

Хвора одинока пенсіонерка стала жертвою трьох зловмисників

Хвора одинока пенсіонерка стала жертвою трьох зловмисників
Жертвою розбійників стала 77-річна жителька Знам’янського району. Жінка мешкала сама, до того ж, через проблеми зі здоров’ям не могла ходити. Зловмисники проникли до будинку, та, погрожуючи бабусі, відібрали у неї кілька тисяч гривень. За скоєне особам загрожує покарання від 7 до 12 років позбавлення волі.
Повідомлення про подію до відділу поліції надійшло під ранок від жителя населеного пункту. Чоловік почув жіночий крик, вийшов на вулицю і побачив сусідку в інвалідному візку біля її подвір’я. Пенсіонерка розповіла, що на неї напали невідомі особи.

Правоохоронці встановили обставини скоєння злочину. Тієї ночі господарка помешкання допізна дивилася телевізор, згодом почула якийсь шурхіт у вітальні, але не підвелася перевірити, чи все добре.

Через деякий час жінка вимкнула світло та зібралася спати. В цей момент до кімнати зайшли незнайомці, здавили потерпілій шию та взялися нишпорити по поличках і шухлядах у пошуках грошей. Безпорадна бабуся не могла чинити зловмисникам опору.

Розбійники знайшли заощадження пенсіонерки та забрали мобільний телефон. Після чого пригрозили своїй жертві розправою, якщо вона комусь розповість про те, що сталося, і втекли.

Хвора одинока пенсіонерка стала жертвою трьох зловмисників

Попри страх, жінка все ж змогла дістатися вулиці та покликати на допомогу.

«Працівники поліції через кілька днів вийшли на слід зловмисників. Ними виявилися троє жителів Олександрівського району, 26, 39 та 40 років. Як з’ясувалося, чоловіки розділили між собою викрадені гроші та витратили їх, а мобільного телефону позбулися. У ході слідчих дій правоохоронці вилучили маску, яку напарники зробили з шапки, щоб приховати обличчя під час нападу, а потім викинули поблизу залізничної колії. Зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, стосовно двох із них вже обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою», - розповів начальник Знам’янського відділу поліції Андрій Бензар.

Розслідування у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 187 «Розбій» Кримінального кодексу України, триває.

"ВК" у PDF