Знам’янський район
Надзвичайні події

Залізниця – зона підвищеної небезпеки

Залізниця – зона підвищеної небезпеки
Всім добре відомо, що залізничний транспорт є найбільш зручним, дешевим і безпечним видом транспорту, та мало хто задумується, яку небезпеку він за собою несе і не вибачає громадянам нехтування елементарними правилами поведінки на залізничному транспорті та поблизу залізничних колій.
Адже залізниця – це зона підвищеної небезпеки, пов’язаної з наїздом рухомого складу та ураженням електричним струмом високої напруги.

Нещасні випадки на залізниці коштують державі дуже великих матеріальних збитків від руйнування транспортних засобів, псування вантажів та залізничних пристроїв. Але головним та непоправним збитком суспільства є втрата людського життя.

Так, 15.02.2016 о 19 год. 13хв. по станції Олександрія машиніст електропоїзду «Х’юндай» сполученням Запоріжжя – Київ застосував екстрене гальмування при швидкості 80 км/год. з подачею сигналів великої гучності для попередження наїзду на жінку. Смертельно травмовано мешканку м. Олександрія Кіровоградської області 2001року народження.

17.02.2016 о 13год. 10хв. по ст. Чорноліська машиніст електровоза виявив смертельно травмовану жінку. Постраждала 1939 року народження, мешканка с. Богданівка Знам’янського району Кіровоградської області. Обставини випадків розслідуються.

Незважаючи на проведену залізничниками протягом 2015 року та січня 2016 року профілактично-роз’яснювальну роботу щодо профілактики травматизму, не пов’язаного з виробництвом, на залізничному транспорті внаслідок наїзду рухомого складу, падіння з нього або інших видів впливу за 12 місяців 2015 року отримали травми різного ступеню тяжкості 654 громадян України, в тому числі 406 із смертельним наслідком. При цьому, серед травмованих – 37 дітей віком до 16 років, з яких- 18 зі смертельним наслідком.

Абсолютна більшість нещасних випадків на залізниці виникають в результаті порушення елементарних правил безпечного поводження та поведінки громадян на залізничному транспорті, а саме : під час переходу залізничних колій та ходіння по ним в непередбачених для цього місцях, у разі посадки і висадки під час руху поїзда, у разі порушення Правил дорожнього руху під час перетину залізничного переїзду тощо.

Суворе дотримання правил поведінки на залізниці, дисциплінованість та обачливість гарантують безпеку пасажирів і пішоходів, а також дозволяють звести до мінімуму кількість нещасних випадків та наслідки, до яких вони призводять.

Керівництво виробничого підрозділу «Знам’янський загін воєнізованої охорони» регіональної філії «Одеська залізниця» закликає мешканців Знам’янщини дотримуватися Правил безпеки громадян на залізничному транспорті України, обачно поводитись у потягах, на залізничних платформах, поблизу залізничних колій, переїздах та не піддавати ризику своє життя та життя оточуючих.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF