Світловодський район
Надзвичайні події

«Білий дім» замінували?

«Білий дім» замінували?
3 березня, близько 12:30 чимало городян спостерігали за незвичним явищем для Світловодська – евакуацією працівників адмінбудинку і скупченням великої кількості рятувальників та правоохоронців з технікою на центральній площі міста.
Один з працівників РДА розповів нам про пакет, дуже схожий на вибуховий пристрій, який хтось залишив в приймальні голови райдержадміністрації.

Що ж то було? З таким запитанням ми звернулися до поліції, ДПРЧ-17, СБУ. Рятувальники відповіли, що дійсно 2 одиниці техніки виїжджали на виклик, але від будь-яких коментарів утрималися.

«Білий дім» замінували?

Поліція відповіла докладніше: "Третього березеня о 12:25 до чергової частини Світловодського відділу поліції надійшло повідомлення від першого заступника голови Світловодської райдержадміністрації про те, що на третьому поверсі адмінбудинку, а саме в приміщені Світловодської РДА він виявив поліетиленовий пакет, в якому знаходиться картонна коробка з примотаним ізолентою до неї мобільним телефоном та проводами.

«Білий дім» замінували?

Слідчо-оперативна група виїхала на місце події і встановила, що Служба Безпеки України таким чином проводила планові навчання." Співробітники СБУ підтвердили, що навчання проводилися під керівництвом Управління служби безпеки України у Кіровоградській області.

«Білий дім» замінували?

Результат – задовільний. І держслужбовці, і правоохоронці зі своїм завданнями в надзвичайній ситуації впоралися.

"ВК" у PDF