Знам’янський район
Надзвичайні події

Минулого тижня на залізниці загинула людина

Минулого тижня на залізниці загинула людина
27 лютого 2016 року, в 11 год. 31 хв. На 5 колії Фастівського приймально-відправного парку станції Знам’янка Одеська залізниця, стався нещасний випадок невиробничого характеру із сторонньою особою.
Випадок стався з наступних причин:

27. 02.2016 року в 11 год. 09 хв. На 6 колію Фастівського приймального-відправного парку прибув транзитний поїзд № 2617, в складі якого знаходилось два пасажирських вагони з військовими, що супроводжували вантаж. В 11 год. 31 хв. Один з військових піднявся на дах вагону-цестерну № 58204306 поїзду № 2301, який знаходився на 5 колії Фастівського приймально-відправного парку. Внаслідок наближення на небезпечну відстань до елементів контактної мережі, отримав травми не сумісні з життям. Машиніст електровозу Бондарєв, який в цей час знаходився на 6 колії в Східній горловині Фастівського приймально-відправного парку, повідомив про це станційного диспечера Горєлкіна О.О. про те що горить цистерна. Складач поїздів Русін О.А. який в той час також був там повідомив станційного диспетчера Горєлкіна О.О., що на вищезазначеній цистерні знаходиться людина, охоплена вогнем. Працівники залізниці повідомили поліцію, швидку допомогу, енергодиспетчера та ДСНС, на розслідування прибули керівники дирекції та станції.

Під час детального огляду працівниками швидкої допомоги та поліції було встановлено, що смерть потерпілого настала миттєво, поруч було виявлено обгорілий мобільний телефон, ймовірно для здійснення селфі. За попередньою інформацією, потерпілий солдат контрактної служби Рясіченко Віталій Володимирович 28.08.1994 р. н., мешканець м. Чигирина Черкаської області.

За попередньою інформацією головного інженера станції Знам’янка Андрія Кимана, потерпілий отримав травми несумісні з життям через порушення «Правил безпеки громадян на залізничному транспорті» затверджених наказом МТУ № 54 від 19.02. 1998 р., внаслідок наближення на небезпечну відстань до елементів контактної мережі.

"ВК" у PDF