Світловодський район
Надзвичайні події

Поліцейські встановили особи двох світловодців, які пограбували іноземця

Поліцейські встановили особи двох світловодців, які пограбували іноземця
52-річний потерпілий перетинав територію області транзитом. Зловмисниками виявилися мешканці Світловодського району. За скоєне їм загрожує від 7 до 10 років позбавлення волі на строк.
Пригода сталася вночі 26 січня на одному з віддалених від міста відрізків автотраси. Громадянин іншої держави, кермуючи вантажним автомобілем ДАФ, проїжджав повз територію Світловодського району. На слизькій ділянці, де дорога йшла «на підйом», чоловік зрозумів, що може не впоратися з керуванням, а тому вирішив зупинитися на узбіччі, дочекатися ранку і вже потім продовжити шлях.

Близько 4-ї години ранку до кабіни вантажівки постукали невідомі особи. Відчинивши дверцята, водій відразу отримав кілька ляпасів, а потім незнайомці дістали ножа та почали погрожувати розправою своїй жертві.

Не маючи сумнівів у намірах нападників, потерпілий виконав їх вимоги, віддавши усі цінні речі, які мав при собі: 600 гривень, авто реєстратор та два мобільних телефони.

Пересвідчившись, що відібрати вже немає чого, зловмисники зникли у невідомому напрямку. За деякий час водій вантажівки вийшов з салону, зупинив зустрічний автомобіль та попросив викликати на допомогу поліцейських.

«На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група. Оперативники взялися шукати осіб, які могли б бути причетними до скоєння кримінального правопорушення. Невдовзі підозрюваних було встановлено. Ними виявилися двоє непрацюючих громадян, 21 та 34 років. В одного з них за місцем мешкання правоохоронці виявили речові докази: мобільні телефони та автореєстратор. Готівку зловмисники встигли витратити на власні потреби», - розповів начальник Світловодського відділу поліції Андрій Гулий.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу України «Розбій». За скоєне обом підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років із конфіскацією майна.

"ВК" у PDF