Знам’янський район
Надзвичайні події

Зима прийшла! Сільські голови кличуть на допомогу

Зима прийшла! Сільські голови кличуть на допомогу
Снігова негода перекрила не тільки дороги усієї області, а й Знам’янського району. Як і з ким ліквідуються снігові затори? Хто перший відреагував на допомогу сільським громадам району?
Ситуація навколо с. Іванківці Знам’янського району підконтрольна владі, але є і деякі ускладнення. Процес снігоборотьби коментує сільський голова Лілія Магась: «Наразі триває процес розчищення снігових наметів на усій території сільської ради. Агрофірма «Іванківці» виділила три одиниці техніки для снігової боротьби. Дороги чистять, але через постійний снігопад тяжко тримати їх у належному стані. Можна сказати, що нині ситуація під контролем. Дуже великі снігові намети на ділянці дороги с. П’ятихатки – с. Плоске, вона практично заблокована. Транспорт там не може проїхати, але вже туди пішла снігоочисна техніка, і скоро вдасться вирішити ситуацію.»
Сільський голова с. Дмитрівки Наталія Стиркуль роз’яснює: “На вчорашню добу 18 січня життєдіяльність була забезпечена, наприклад, до села завозили хліб, є світло. На допомогу нашій громаді надали свою техніку фермери, зокрема ФГ “Степ” Олександр Кущов, ФГ “Степ” Надія Доценко, фізичні особи Ігор Савельєв, Іван Сокович, паливно-мастильні матеріали надав Олег Капітула. Дякуємо за допомогу КП ” Райавтодор” та керівнику Леоніду Маковію”.

Зі словами вдячності до фермерів села Цибулеве звернулася сільський голова Людмила Таранець. Вона розповіла, що минулої доби до 1 години ночі техніка фермерів Володимира Єльника, Валерія Недовоза та Володимира Савченка розчистила всі вулиці села, ситуація на дорогах не критична, а значить життєдіяльність забезпечено.

Леонід Шульга, сільський голова с. Петрове, розповідаючи про виконану роботу, зазначив, що до проведення робіт зі снігоборотьби залучено приватних підприємців і фізичних осіб, а саме: Олександр Скічко, Ростислав Вакулик та Ігор Матвєєв. Ці три підприємці надали чотири одиниці техніки, дякуємо їм за допомогу.

Село Диківка замело, як усі інші населені пункти області. Щоб дізнатися, як проходить боротьба з негодою, редакція звернулася до сільського голови Володимира Андрієнко: «В розчищенні нам допомагає ТОВ «Прогрес», керівник Олег Коріненко, якому ми дуже вдячні. Всю ніч пропрацювали два трактори. Але дорога до села поки що не розчищена, тому автобуси не ходять. Знам’янський “Райавтодор” до нас ще не доїхав. Тому чекаємо на допомогу.»

Про ситуацію у селі Богданівка з журналістами редакції ділився сільський голова Анатолій Іващук:” Ситуація контрольована, ми намагаємось забезпечити сполучення зі Знам’янкою, на жаль, одна дорога на Знам’янку засипана снігом (через селище Знам’янку), її будемо розчищати вже після вщухання негоди. Внутрішні дороги по селу Богданівка активно чистять трактори ТОВ “Знам’янська агропромислова компанія” та грейдер та трактор Т-150 військової частини та КП “Райавтодор. Все що ми чистили вчора – все позамітало, тому роботи дуже багато, сподіваємось, за два дні зможемо забезпечити повноцінне сполучення і зі Знам’янкою і Кучерівкою.
Селищний голова Знам’янки Другої Сергій Москаленко, коментуючи ситуацію на дорогах селища, зауважив: “Ситуація важка, розчищати ще слід багато де, самі не справляємось! Сьогодні прочистили тільки центральні вулиці. Допомагають нам технікою Анатолій Мороз, Галина Шевченко та Сергій Філіпенко.

Аналізуючи усі відгуки голів сільських рад, так і хочеться додати – у такі часи треба вибори проводити! І визначати рейтинги підтримки громад району! Скількох ще не названо людей, які відгукнулись на допомогу, а скільком байдуже, що і де там завіяло в негоду!

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF