---
Надзвичайні події

На території України вирує негода

На території України вирує негода
Протягом доби у 6 областях: Дніпропетровській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Полтавській та Харківській продовжуються опади у вигляді снігу та сильного снігу.
Температура повітря у цих областях від 3 до 12 градусів морозу. Висота снігового покриву у Миколаївській та Одеській областях близько 30 см, в інших регіонах до 15 см. Опади у вигляді дощу зафіксовано у Херсонській області. Температура повітря 1 градус морозу.

За даними Укравтодору стан проїзду на дорогах державного значення забезпечено, окрім Миколаївської, Кіровоградської, Одеської та Дніпропетровської областей, де внаслідок погіршення погодних умов (інтенсивні опади у вигляді снігу) введено попереджувальні заходи, щодо недопущення аварійних ситуацій та виникнення заторів у вигляді обмеження та заборони руху автотранспортних засобів у період складних погодних умов, а саме:

Миколаївська область – заборона руху автомобільного транспорту на дорогах загального користування області.

Одеська область – обмеження та заборона руху транспортних засобів на дорогах загального користування області.

Кіровоградська область – заборона руху вантажних автомобілів та пасажирського транспорту на автодорогах області.

Дніпропетровська область – заборона руху всіх видів транспорту на автодорогах державного значення.

Підрозділами ДСНС організовано чергування техніки підвищеної прохідності наосновних автошляхах держави.

Протягом доби надано допомогу у вивільненні 313 автотранспортних засобів та надано допомогу 434 особам: Одеська обл. – 181 од. (230 осіб), Миколаївська обл. – 63 од. (89 осіб), Кіровоградська обл. – 33 од. (71 особа), Харківська обл. – 27 од. (30 осіб), Полтавська обл. – 9 од. (14 осіб).

На території України вирує негода

Силами ДСНС у Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях вивільнені з снігових заметів автотранспортні засоби доправлялись до стаціонарних пунктів обігріву (автозаправочні комплекси, магазини, тощо) для відстою та обігріву людей.

На території України вирує негода

На автодорогах Миколаївської та Одеської областей функціонує 10 пересувних мобільних пунктів обігріву ДСНС України, які надають допомогу водіям та пасажирам в районах зосередження вивільнених транспортних засобів та місцях відстою великовантажної техніки.

У зв’язку з погіршенням погодних умов Миколаївською обласною державною адміністрацією було видано розпорядження про визнання вихідними днями 18 та 19 січня.

Крім того, внаслідок несприятливих погодних умов (пориви вітру 15-20 м/с), через спрацювання систем захисту ліній електропередач сталося знеструмлення 138 населених пунктів у п’яти областях, а саме: Миколаївська – 47 н.п., Херсонська – 42 н.п., Одеська – 29 н.п., Дніпропетровська – 16 н.п., Кіровоградська – 4 н.п.

До відновлення енергопостачання залучено бригади обленерго.

Внаслідок пориву ліній електропередач (150 кВ) сталося відключення міської котельні, яка забезпечує опалення у Таврічеському районі м. Херсон. На цей час залишається без опалення 61 багатоповерхових будинок, 5 дитячих садків та 3 школи. До відновлювальних робіт залучено 12 бригад обленерго (24 чол. та 12 од. техніки).

Всього до ліквідації наслідків негоди залучено 1 тис. 533 чол. та 682 од. техніки,у тому числі: від ДСНС – 705 чол. і 184 од. техніки, від Укравтодору – 611 чол. і 429 од. техніки та від Укренерго – 217 чол. та 69 од. техніки.

На території України вирує негода

Відповідно до інформації Українського гідрометцентру 18 січня 2016 року внаслідок переміщення активного південного циклону на території Одеської, Миколаївської, Кіровоградської, Черкаської, Полтавської, Харківської та Сумської областей очікуються складні погодні умови: сильні снігопади, хуртовини, снігові замети при швидкості вітру 17-22 м/с, місцями 25 м/с; в Приазов'ї, Дніпропетровській та Луганській областях дощ та мокрий сніг, місцями сильні опади, ожеледь і налипання мокрого снігу, на решті території часом сніг.

Температура повітря вночі 18 січня 8-14°, вдень 4-10° морозу, в Приазов'ї вночі близько 0°, вдень 1-6° тепла.

"ВК" у PDF