Світловодський район
Надзвичайні події

Олександр Плахотний: «Сніг чистимо цілодобово»

Олександр Плахотний: «Сніг чистимо цілодобово»
У ніч з 10 на 11 січня у Світловодську випало снігу 8 см заввишки. А загалом висота снігового покрову у місті сьогодні становить 11 см і це нормально для цієї пори року, стверджують синоптики. Але водії і пішоходи потерпають від заметів, бо пересуватися містом, а особливо другорядними дорогами і дворами дуже складно. Як бореться зі снігом Комбінат комунальних послуг? З цим запитанням ми звернулися до директора цього комунального підприємства Олександра Плахотного.
Керівник комунального підприємства розповідає нашому виданню: "На дорогах міста з 7 січня цілодобово з невеличкими перервами працюють 5 людей і 5 одиниць техніки: грейдер, 2 снігоприбиральні машини, 1 трактор, є ще екскаватор, який на дороги не виїжджає. Це все, що залишилося від шляхової дільниці в ККП за останні 2 роки… Зрозуміло, що одночасно прибрати від снігу всі вулиці такими засобами неможливо. Свою допомогу нам надав завод "Спецзалізобетон", долучаються до цієї справи Кременчуцька ГЕС, "Герместрейдінг", "Світловодськпобут", Управління газового господарства, ОКВП "Дніпро-Кіровоград". Ці та інші підприємства розчищають свої під’їздні шляхи."

Олександр Плахотний: «Сніг чистимо цілодобово»

Ми вирішили перевірити, як виконуються снігоприбиральні роботи по центральним вулицям міста. Вулиця Леніна від площі до школи №5 – одна смуга дороги туди і назад розчищена, проїхати можна. Вулиця Приморська – ожеледиця, сніг, присипаний зверху піском. По Богдана Хмельницького від перехрестя з Комсомольською в напрямку другої об’їздної – суцільна каша, пересуватися вкрай важко, по третій об’їздній дорозі піднімаємося з великими труднощами – такі маневри не кожному під силу… Як їздять машини "швидкої допомоги" по вулиці Павлова – питання риторичне.

Олександр Плахотний: «Сніг чистимо цілодобово»

За прогнозами місцевих синоптиків сьогодні вночі очікується температура повітря до нуля, а завтра вдень – до +6 градусів, можливий дощ. Що буде на дорогах, якщо їх сьогодні не почистити від снігу, зрозуміло. Готуймо резинові чоботи!

"ВК" у PDF