Знам’янський район
Надзвичайні події

Знам’янські рятувальники попереджають любителів зимової риболовлі

Знам’янські рятувальники попереджають любителів зимової риболовлі
У січні поточного року працівниками Знам’янського МРВ У ДСНС України у Кіровоградській області проводиться роз’яснювальна робота з любителями зимової риболовлі. Під час рейдів роздаються листівки із застереженнями та правилами поводження на льоду.
Щоб уникнути небажаних наслідків нагадуємо основні вимоги:

Шановні громадяни!

При знаходженні на льоду обов’язково майте при собі міцну мотузку завдовжки 15-20 метрів з петлею на одному кінці та вантажем - на іншому, два цвяхи або ніж, які допоможуть вибратися на лід, якщо раптом провалитеся. Не виходьте на лід поодинці і у нічний час. Вирушаючи рибалити, попереджайте рідних куди йдете.

Якщо ви все-таки опинилися у крижаній воді, не панікуйте. Розставте широко руки і без різких рухів намагайтеся виповзти на міцний лід у бік, звідки прийшли, та повзіть до берега, відштовхуючись ногами від краю льоду.

Надаючи допомогу людині, яка опинилась у воді, ні в якому разі не підходьте до неї стоячи, потрібно наближатися лежачи на животі, розкинувши в сторони руки та ноги, використовуючи дошки або інші предмети, які є під руками. Наблизившись до потерпілого на відстань, яка дозволить подати мотузку, пояс або багор, витягайте постраждалого на безпечне місце.

Шановні дорослі! Слідкуйте за тим, щоб ваші діти ні в якому разі самі не гралися біля річок або ставків. Будьте пильними! Цінуйте своє життя та життя своїх близьких!

"ВК" у PDF