---
Надзвичайні події

Масована дронова атака на Кіровоградщину

Масована дронова атака на Кіровоградщину
Сьогодні вночі Кіровоградщина пережила масовану атаку ворожих дронів. Протиповітряна оборона працювала у Кропивницькому та Кропивницькому районі.
Про це повідомив начальник Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрій Райкович.

"Попередньо — без постраждалих", — повідомив Райкович.


Повітряні Сили Збройних сил України повідомили, що у ніч на 2 лютого противник атакував 24-ма ударними БпЛА типу "Shahed-136/131" з напрямків: Приморсько-Ахтарськ – Росія, Чауда – Крим. Зокрема удар було спрямовано по об’єктах критичної інфраструктури на Дніпропетровщині.

"Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України, знищено 11 ворожих БпЛА у межах Дніпропетровської, Херсонської, Кіровоградської та Харківської областей. Щонайменше сім ударних безпілотників не досягли своїх цілей і локаційно втрачені, — повідомили ПС ЗСУ.


Начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомила, що дронова атака тривала протягом 6 годин.

"Три дрони відпрацювали на Кіровоградщині. На жаль, відбулося влучання в об’єкт інфраструктури, виникла пожежа. Люди не постраждали", — повідомила Гуменюк.



"ВК" у PDF