---
Надзвичайні події

У небі над Кіровоградщиною вночі було збито ворожу ракету та три "шахеди"

У небі над Кіровоградщиною вночі було збито ворожу ракету та три "шахеди"
У ніч на 3 листопада російські окупанти атакували Україну чотирма десятками "Shahed-136/131" з Курської області та з району Приморсько-Ахтарськ -рф.
Крім того, противник застосував керовану авіаційну ракету Х-59 із повітряного простору окупованої Херсонщини.
Про це повідомляють Повітряні Сили Збройних сил України.

"Шахеди запускалися хвилями і прямували у різних напрямках малими групами. У більшості регіонів було оголошено повітряну тривогу, працювала протиповітряна оборона, — уточнили у ПС ЗСУ. — У результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, знищено 24 ударних БпЛА "Shahed-136/131" та одну керовану авіаційну ракету. До відбиття повітряного нападу залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи".


Голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович повідомив, що в результаті збиття ракети над Кіровоградщиною постраждалих та руйнувань цивільної інфраструктури немає.

Сили оборони півдня України повідомили, що майже п'ять годин напруженої бойової роботи сил протиповітряної оборони призвели до збиття ракети Х-59 і 11 БпЛА типу "Shahed-131/136": по 3 — Кіровоградська і Миколаївська, 2 — Одеська, по — Херсонська, Дніпропетровська, Вінницька області.

"ВК" у PDF