---
Надзвичайні події

Кіровоградщина пережила найдовшу тривогу за всю велику війну, — Райкович

Кіровоградщина пережила найдовшу тривогу за всю велику війну, — Райкович
Учора, 31 жовтня, повітряну тривогу у Кіровоградській області було оголошено о 17:58 і тривала вона до 01:53 1 листопада. У Світловодській громаді — до 02:02.
У ніч на 1 листопада 2023 року російські окупанти завдали удару по об’єктах критичної інфраструктури та військових об’єктах, застосувавши ударні безпілотники типу "Shahed-136/131" та керовану авіаційну ракету Х-59, повідомили Повітряні Сили Збройних сил України.

"Уламками збитого над Кропивницьким районом дрона пошкоджено залізничну контактну мережу. Обійшлося без постраждалих і руйнувань цивільної інфраструктури. Ремонтна бригада оперативно полагодила пошкоджену ділянку", — повідомив голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович.


Цієї ночі ворог неодноразово атакував Полтавщину. Повітряна тривога тривала понад чотири години.

"На жаль, є влучання по нафтопереробному заводу в Кременчуці (на фото, — Ред.). Виникла пожежа, її ліквідували рятувальники. Ситуація контрольована. Попередньо без постраждалих. Інформація про руйнування з’ясовується. Підприємство не працює. Усі відповідні служби на місці. Частину ворожих безпілотників наші оборонці приземлили", — повідомив голова Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Район пуску Х-59 та частини "шахедів" — Курська область рф, решта ворожих ударних БпЛА атакували з південно-східного напрямку — Приморсько-Ахтарськ рф.

"Під час нічної атаки у більшості регіонів України було оголошено повітряну тривогу. Ударні БпЛА знищувались за маршрутами слідування тактичною авіацією, зенітними ракетними підрозділами, а також мобільними вогневими групами Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України. Загалом було збито 18 із 20 ударних дронів "Shahed-136/131". Також знищено керовану авіаційну ракету Х-59", — уточнюють Повітряні Сили ЗСУ.

"ВК" у PDF