---
Влада

Червневий рейтинг депутатів-мажоритарників

У червні 2017 року народні депутати - мажоритарники від Кіровоградщини були більш активними у законодавчій роботі. Четверо з п’яти депутатів, діяльність яких досліджує ОПОРА у Кіровоградській області, у перший літній місяць стали співавторами законопроектів у Парламенті.
У порівнянні з травнем 2017 року місця у рейтингу змінилися так: Костянтин Яриніч (ВО 99) — опустився на 30 місце (з 22-го), Олесь Довгий (ВО 102) піднявся на 45 місце (з 64-го), Анатолій Кузьменко (ВО 103) — 58 місце (з 37- го), Станіслав Березкін (ВО 100) — піднявся на 67 місце (з 73-го). Михайло Поплавський (ВО 101) опустився на 75 місце в рейтингу (з 70-го).

У червні 2017 року народний депутат Костянтин Яриніч (фракція партії «Блок Петра Порошенка») не пропустив жодного пленарного засідання Верховної Ради. За звітний період депутат став співавтором чотирьох законопроектів, два з яких стосуються соціального захисту населення. Депутат у червні не був автором чи співавтором постанов і запитів, не мав виступів у Парламенті.

За звітний період народний депутат Станіслав Березкін (група Партія «Відродження») був присутній на 6 з 11 пленарних засіданнях Верховної Ради (письмова реєстрація). Депутат став співавтором законопроекту про зміни до бюджету щодо фінансування спортивних клубів, які забезпечують розвиток олімпійських або національних видів спорту. Також за звітний період депутат став автором двох запитів, один з яких стосується проблем округу — щодо забезпечення об’єктивного та неупередженого розслідування кримінальних проваджень за фактом рейдерського захоплення ТОВ «НИВА-2010» с.Бережинка Кіровоградського району Кіровоградської області.
Михайло Поплавський (група «Воля народу») у червні увійшов до групи найменш дисциплінованих депутатів, які взяли участь у менш ніж половині голосувань. При цьому депутат не пропустив жодного пленарного засідання Парламенту. Також цей депутат продовжує безвідповідально підходити до питання налагодження комунікації з виборцями — не має приймальні в окрузі та не проводить прийомів громадян.

Народний депутат Олесь Довгий (група «Воля народу») був присутній на 7 з 11 пленарних засіданнях Верховної Ради (письмова реєстрація). Депутат став автором і співавтором 2-ох законопроектів, 1-єї постанови та 4-ох запитів. Запити стосуються соціальних та економічних питань, проблем округу. Зокрема, щодо недопущення ліквідації закладів освіти і культури у м.Світловодськ та забезпечення прав їхніх працівників.

Анатолій Кузьменко (фракція партії «Блок Петра Порошенка») у червні не пропустив жодного пленарного засідання Верховної Ради. Депутат став співавтором одного законопроекту — щодо внесення змін до Регламенту Верховної Ради України. Анатолій Кузьменко у червні не долучався до написання постанов та запитів, не мав виступів у Парламенті.

"ВК" у PDF