Новгородківський район
Влада / Суспільство

Пам'ятаймо, допоки живі!

Пам'ятаймо, допоки живі!
21 травня Україна схилила у глибокій жалобі голови перед нашими співвітчизниками – жертвами політичних репресій. Президентом України Петром Порошенком підписано Указ «Про заходи у зв'язку з 80-ми роковинами Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років».
Для українців це особлива дата. Це дата скорботи та людської пам'яті за тими, хто поклав свої життя, щоб ми могли жити у вільній українській державі. З нагоди цієї дати у навчальних та бібліотечних закладах району проведено ряд просвітницьких заходів та тематичних книжкових виставок.

19 травня перший заступник голови Новгородківської райдержадміністрації Сергій Краснюк та голова районної ради Олександр Горбенко поклали квіти до меморіальної дошки жертвам фашистських таборів в селищі Новгородка та вшанували пам'ять загиблих від політичних репресій хвилиною мовчання. Репресіями були охоплені всі верстви населення – від неписьменного селянина до місцевої інтелігенції – незалежно від віку, статі, партійності, соціального стану. За колосок, за чесні працьовиті руки, за любов до українського, за віру в свою незалежність.

Ми зобов'язані вічно берегти пам'ять про ці великі жертви, знати їхню причину і твердо дбати, щоб минулі трагедії ніколи не повторилися на нашій землі.

"ВК" у PDF