Новгородківський район
Влада / Суспільство

«Сила, слава, честь!»

«Сила, слава, честь!»
8 травня відповідно до Указу Президента України відзначається День пам’яті та примирення. Війна… Страшна війна минулого століття, пекуча рана, яка болить досі чи не в кожній родині України. Все далі відходять грізні роки Другої Світової війни. Але не згасає пам'ять про тих, хто приніс на вівтар Великої Перемоги своє життя, хто поліг у боях заради щастя інших
Цього дня учасниками бойових дій та керівництвом району було проведено покладання квітів до пам’ятних знаків загиблих воїнів.

«Сила, слава, честь!»

«Сила, слава, честь!»

З нагоди свята в Новгородківському районному будинку культури відбулися урочистості та святковий концерт «Сила, слава, честь!».

«Сила, слава, честь!»

На початку заходу з вітальним словом виступили перший заступник голови районної державної адміністрації Сергій Краснюк та помічник народного депутата України Олеся Довгого Ніна Грязнова .

«Сила, слава, честь!»

Мільйони пішли ні в чому невинних, але мужніх, хоробрих, відчайдушних солдатів, в серцях котрих горів яскравий вогонь патріотизму та палка любов до рідної землі. Крізь біль і сльози, холод і голод вони, герої нашої історії вперто йшли до Перемоги. Печальним спомином та хвилиною мовчання всі присутні пом’янули полеглих, хто загинув задля нашого добробуту та в ім’я України.

На жаль, наша війна за Велику Перемогу ще не завершилась. Багато страждань випало на долю нашого народу за цей час, але він проявив свій незламний дух. Сьогодні на Сході України йдуть військові дії, точаться криваві бої. Там вирішується доля і майбутнє України.

Більше 100 воїнів-земляків було нагороджено почесною відзнакою «Учасник бойових дій», пам’ятною медаллю «За патріотизм до України», медаллю «Патріот України», відзнакою «Зірка пошани». Дані нагороди вручили голова селищної ради Олександр Сириця, заступник військового комісара Новгородківського військкомату Олександр Задорожний та заступник голови громадської організації «Спілка воїнів АТО» Юрій Семенов.

«Сила, слава, честь!»

Ніхто не народжується для війни. На сході України воюють вчителі, програмісти, музиканти та представники інших, невійськових професій. Часто і на війні вони не покидають хобі, що допомагає їм морально. З одного з таких захоплень народився проект "Пісні, народжені в АТО". Саме зворушливі тексти пісень, створених у донбаських окопах, розкажуть світу про війну на сході України не сухими статистичними фактами, а справжніми історіями бійців. Розпочався концерт з виступу запрошеного гостя, воїна АТО – Сергія Кононенка.

«Сила, слава, честь!»

Продовжили музичні вітання працівники районного будинку культури та учні дитячої школи мистецтв.
Ми пам'ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам'ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об'єднані нації. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона — запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

"ВК" у PDF