---
Влада

Опалювальний сезон в області пройшов стабільно

Опалювальний сезон в області пройшов стабільно
Про підсумки роботи господарського комплексу області в осінньо-зимовий період та підготовку до нового опалювального сезону під час колегії ОДА проінформувала директор департаменту житлово-комунального господарства Ольга Довжук.
За її словами, опалювальний сезон 2016/2017 року в області пройшов стабільно. Житловий фонд та заклади соціальної сфери області були забезпечені теплом. Початок і завершення опалювального сезону відбулися відповідно до кліматичних умов.

Окремо директор департаменту проаналізувала стан розрахунків за енергоносії теплопостачальними підприємствами.

За оперативними даними, станом на 11 квітня 2017 року рівень розрахунків підприємствами за 38,1 млн.м3 спожитого в області природного газу склав 93,1 %. Кращою є ситуація з оплатою за спожиту електроенергію.

З початку поточного року підприємства ЖКГ області сплатили за електроенергію 72,3 млн.грн., або 111,5%, - зазначила Ольга Довжук.

У результаті станом на 1 квітня 2017 року загальна сума боргу зменшилась на 7,4 млн.грн. до обсягу боргу на початок року.

За інформацією посадовця, цього року в державному бюджеті передбачена субвенція місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці у тарифах на послуги з централізованого тепло-, водопостачання та водовідведення, що надавалися населенню. - Для погашення боргу, який утворився станом на 1 січня 2016 року, очікуємо отримати 23,4 млн.грн, - повідомила Ольга Довжук.

Директор департаменту також відзначила позитивну динаміку з оплатою житлово-комунальних послуг.

- У І кварталі 2017 року ситуація з розрахунками всіх категорій споживачів за послуги з централізованого опалення покращилася порівняно з відповідним періодом минулого року, за січень-березень поточного року загальний рівень оплати за тепло склав 86,7% проти 65,5% у 2016 році, - констатувала Ольга Довжук.

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко подякував усім за організацію опалювального періоду та водночас наголосив на необхідності вже сьогодні зосередитись на підготовці до сезону 2017/2018 років. – Проблем чимало, тому щоб успішно в жовтні підійти до опалювального сезону, нам вже сьогодні потрібно розпочинати роботу, - зауважив Сергій Кузьменко.

Серед гострих питань він виокремив ситуацію з розрахунками за спожитий природний газ. – Така ситуація є наслідком несвоєчасної компенсації різниці в тарифах. Переконаний, що Уряд і парламент знайдуть механізм вирішення цієї системної проблеми по країні. Ми в свою чергу маємо забезпечити своєчасні розрахунки за тепло по закладах, що фінансуються з місцевого та державного бюджетів.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF