Знам’янський район
Влада / Суспільство

Програма «Доступні ліки» діє і в Знам’янці

Програма «Доступні ліки» діє і в Знам’янці
Як ми вже розповідали, на Кіровоградщині почала діяти програма «Доступні ліки», яка надає змогу отримати безкоштовно або з незначною доплатою цілу низку ліків від серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми та діабету ІІ типу.
Натомість скористатися нею можуть і мешканці Знам’янки, для чого їм достатньо лише звернутися до КЗ «Знам’янська міська лікарня імені Андрія Лисенка» за рецептом. Виписують їх шість лікарів. Це терапевти: Ганна Безрядіна, Тетяна Чічеркова, Марина Смалько і Світлана Ладан та кардіологи Валентина Тарасова і Сергій Савченко.

Щодо аптек, в яких можна отримати «Доступні ліки», то, як нам повідомила заступник головного лікаря по поліклінічній роботі Ольга Кубкіна, наразі укладено договір лише з однією соціальною аптекою «Ліки Кіровоградщини». Це аптека №171 по вул. М.Грушевського, 16В. Наразі тривають перемовини щодо підписання угод з аптечною мережею ТОВ «Медична компанія «ІРІС».

Проблем із розрахунками з аптеками у медиків немає, зазначила у коментарі нашій газеті Ольга Федорівна, адже на реалізацію програми «Доступні ліки» Знам’янка отримала 364 тис. гривень – по 40 тисяч на кожний місяць до кінця року.

Немає проблем із розрахунками за отримані ліки, як повідомили нам відповідальні особи, і в Новгородківському та Світловодському районах. «Боргів перед аптеками в нас не має, – зауважила в коментарі нашій газеті головний лікар КЗ «Новгородківський районний ЦПМСД» Наталія Жук. – Натомість маємо проблеми з наявністю деяких медичних препаратів, зокрема з таким, як Симвастатин».

Згодна з колегою і головний лікар КЗ «ЦПМСД» Світловодської районної ради Світлана Березюк: «Як тільки аптеки нам дають реєстри – ми одразу їх відносимо у казначейство. Тож, проблем з розрахунками у нас не має. А от окремих препаратів в наявності дійсно немає».

"ВК" у PDF