Олександрівський район
Влада / Суспільство

Проводжали земляків на строкову службу

Проводжали земляків на строкову службу
6 квітня Олександрівщина випроводжала перших юнаків цього весняного призиву на службу до лав Збройних Сил України.
У цей день дванадцять призовників району віком від 20 до 27 років прибули до районного військкомату. Поки що ці хлопці у звичному цивільному вбранні з гарним настроєм та посмішкою на обличчі прощаються зі своїми рідними і невміло виконують вперше почуті команди. Але уже завтра вони будуть направлені до військових частин України, де із них протягом року-півтора виховуватимуть справжніх українських солдатів.

23-річного жителя Лісового Романа Романенка з гордістю проводжають тато Володимир та зі слізьми на очах мама Людмила. Усі помітно хвилюються, крім самого хлопця, бо він вже має за плечима військовий досвід. Адже з 2015 року він працює електромонтером у військовій частині А-0181 селища Лісового, і що таке військова справа, він вже знає добре. Роман каже, що із звичним життям прощатися не дуже важко.

- Важче розлучатися із рідними, та нічого, телефонний зв'язок триматимемо. Але пройти армійську школу я повинен, як і кожен справжній чоловік. Це наш обов’язок, маємо бути патріотами своєї країни і вміти її захищати, - зазначає призовник.

Зі словами настанов і побажаннями до майбутніх захисників звернулася голова райдержадміністрації Ольга Борота, яка насамперед подякувала батькам за виховання хоробрих синів, а хлопцям побажала повернутися здоровими і змужнілими до рідної домівки.

Комісар Олександрівського райвійськкомату Олексій Сєргєєв повідомив присутніх, що призов до армії – це не мобілізація. Хлопці не служитимуть в зоні АТО, а після проходження строкової служби стануть професійними військовими та повернуться до мирного життя. Але якщо хтось забажає служити й далі в ЗСУ, то зможе підписати контракт. Також, відповідно до Закону „Про військову службу”, призовникам нададуть разову матеріальну допомогу у розмірі двох прожиткових мінімумів.

Весняний призов в Україні буде тривати до кінця травня. За цей час районний військкомат має відправити до армії 30 юнаків.

"ВК" у PDF