Знам’янський район
Влада / Суспільство

У Знам’янському районі розмір середньомісячної заробітної плати - майже 5 тисяч гривень

У Знам’янському районі розмір середньомісячної заробітної плати - майже 5 тисяч гривень
Заступник голови районної державної адміністрації Олена Грінчак провела засідання районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення.
На засіданні розглянуті питання: про середньомісячний розмір заробітної плати на підприємствах, установах, організаціях району усіх форм власності та господарювання за січень – лютий 2017 року; про підведення підсумків щодо обстеження суб’єктів господарювання с. Петрове, с .Володимирівка, с. Мошорине робочою групу 10 березня 2017 року; про розгляд пропозицій з виявлення фактів використання праці найманих працівників без оформлення трудових відносин, легалізації заробітної плати, щодо підвищення рівня заробітної плати у квітні 2017 року.

У ході обговорення порядку денного були враховані пропозиції керівників окремих структурних підрозділів райдержадміністрації, запрошених до участі у робочій групі.

У Знам’янському районі розмір середньомісячної заробітної плати - майже 5 тисяч гривень

Під час засідання відмічено, що за даними моніторингу на підприємствах дотримується нарахування заробітної плати, розрахунку її складових, проведення доплат до рівня мінімальної заробітної плати.

У Знам’янському районі розмір середньомісячної заробітної плати - майже 5 тисяч гривень

Розмір середньомісячної заробітної плати в районі за січень-лютий 2017 року склав 4942,73 грн., що становить 157 % до рівня відповідного періоду 2016 року (3147,63 грн.). Середньомісячна заробітна плата, нарахована на одного штатного працівника по району за січень-лютий 2017 року, перевищує прожитковий мінімум на одну працездатну особу у 3,1 рази або більше на 3342,73 грн. (1600 грн.) та мінімальну зарплату – у 1,5 рази або на 1742,73 грн.

Станом на 22 березня 2017 року заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах реального сектору економіки, підприємствах-банкрутах та бюджетних установах відсутня.

В ході обстеження 11 суб’єктів господарювання на території Петрівської, Володимирівської та Мошоринської сільських рад порушень не встановлено, всі наймані працівники офіційно працевлаштовані та отримують заробітну плату згідно чинного законодавства. Під час рейду активно проводилася інформаційно-роз’яснювальна робота серед роботодавців щодо відповідальності за нелегальну зайнятість, необхідності виплати офіційної заробітної плати та сплати внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

За наслідками обговорення прийнято ряд рішень та взято під контроль стан оформлення суб’єктами господарювання всіх форм власності трудових відносин з найманими працівниками та рівень заробітної плати.

"ВК" у PDF