Знам’янський район
Влада

Із засідання Знам’янського виконавчого комітету

Із засідання  Знам’янського виконавчого комітету
Міський голова Філіпенко Сергій Іванович провів засідання виконавчого комітету, на розгляд якого було винесено 19 проектів рішень. Затверджено 18.
Як виконуються рішення?

На засіданні виконавчого комітету Знам’янської міської ради було заслухано інформацію керуючої справами виконкому І.О.Ратушної про стан виконання рішень виконавчого комітету Знам’янської міської ради за період із липня по грудень 2016 року. За цей час відбулося 15 засідань виконкому, прийнято 185 рішень. За ІІ півріччя 2016 року на контролі першого заступника міського голови перебувало 29 рішень, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів – начальника фінансового управління – 13, секретаря міської ради – 3, керуючої справами міськвиконкому – 72. Станом на 1 січня 2017 року на контролі залишилося 6 рішень виконавчого комітету, які виконано частково.

Програма соціально-економічного розвитку м.Знам’янки в дії

З метою організації виконання програми економічного і соціального розвитку м.Знам’янки на 2017 рік, затвердженої рішенням міської ради від 18 листопада 2016 року №594, виконавчий комітет визначив відповідальних за виконання основних завдань Програми. Відділам та управлінням міськвиконкому встановлено терміни подання інформації про стан виконання основних завдань та соціальних заходів у рамках Програми.

Затверджено заходи

Виконком затвердив заходи щодо економного витрачання бюджетних коштів головними розпорядниками, розпорядниками нижчого рівня, одержувачами коштів міського бюджету та комунальними підприємствами міста при закупівлі товарів, робіт і послуг. Серед них – проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед фізичних та юридичних осіб стосовно реєстрації в електронній системі закупівель «Prozorro» з метою участі в електронних торгах; організація «круглих столів» для опрацювання ЗУ «Про публічні закупівлі», питання застосування системи електронних закупівель з розпорядниками, одержувачами бюджетних коштів та комунальними підприємствами міста; проведення ними моніторингу цін на товари, роботи та послуги, які закуповуються без застосування електронної системи закупівель; навчання членів тендерного комітету та відповідальних осіб по допорогових закупівлях із використанням електронної системи закупівель «Prozorro».

З дотриманням принципів прозорості

Виконавчий комітет взяв до відома звіт щодо здійснення державної регуляторної політики у 2016 році. Додержання на практиці регуляторними органами принципів прозорості, доцільності, ефективності при прийнятті регуляторних актів підтверджено забезпеченням широкого доступу підприємців до діючих регуляторних актів, проектів нових та аналізу їх регуляторного впливу. Станом на 1 січня 2017 року значиться 13 діючих регуляторних актів, у тому числі 4 рішення міської ради та 9 – виконавчого комітету.

Планом із підготовки проектів регуляторних актів на 2016 рік включено 5 проектів регуляторних актів – 2 проекти рішеннями міської ради, 3 проекти рішення виконавчого комітету. Упродовж 2016 року регуляторними органами прийнято 2 регуляторні акти – рішення виконавчого комітету, проведено два повторні відстеження та п’ять періодичних відстежень результативності дії прийнятих регуляторних актів.

Офіційні церемонії випускних вечорів у МПК


Відповідно до рішення міської ради від 16.12.2016 р. №633 «Про передачу повноважень виконавчому комітету щодо передачі в оренду об’єктів нерухомості комунальної власності м.Знам’янки», виконавчий комітет Знам’янської міської ради надав міському Палацу культури дозвіл на укладення договорів оренди глядацького залу для проведення офіційних церемоній випускних вечорів у 2017 році для шкіл міста. Розмір орендної плати складе 1 гривню.

Надано дозвіл

Розглянувши заяву керівника ТОВ «Цезар» Д.С.Шуліки про надання дозволу на сезонну торгівлю квасом, виконавчий комітет Знам’янської міської ради задовольнив її, надавши дозвіл на розміщення об’єктів сезонної торгівлі квасом з пересувних причепів у торгових точках: вул.Михайла Грушевського, біля входу в міський парк відпочинку; вул.Привокзальна, біля будинку №2, поряд із магазином «Українські ковбаси» - з 15 квітня до 31 жовтня 2017 року. Керівнику ТОВ «Цезар» рекомендовано укласти з виконавчим комітетом договір про соціальне партнерство.

Громадські роботи

На засіданні виконавчого комітету Знам’янської міської ради затверджено перелік об’єктів та видів безоплатних суспільно-корисних робіт, на яких у 2017 році можливе виконання покарання у вигляді громадських робіт порушниками та засудженими відповідно до постанови або вироку суду у вигляді громадських робіт. Організацію виконання цього рішення покладено на управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства, КП «Знам’янський комбінат комунальних послуг», Знам’янсько-Олександрівський об’єднаний військовий комісаріат, Знам’янський міський технічно-спортивний клуб ТСО України, де порушники виконуватимуть покарання у вигляді громадських робіт – прибиратимуть території організацій, працюватимуть для благоустрою та озеленення територій міста, зон відпочинку та придорожньої смуги.

Внесено зміни

У зв’язку з кадровими змінами, виконавчий комітет міської ради вніс зміни до складу міської координаційної ради з питань профілактики наркоманії та протидії злочинності, пов’язаної з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів і запобігання ВІЛ-інфекції/СНІДу та затвердив її склад у новій редакції.

На виконання рішення міськради

У зв’язку з прийнятим рішенням Знам’янської міської ради №349 від 22.07.2016 р. «Про вилучення земельної ділянки по вулиці Михайла Грушевського, 22-С», виконавчий комітет визнав такими, що втратили чинність, абзац 2 пункту 1 рішення виконкому №364 «Про надання приватному підприємцю Н.М.Абдулатьєвій дозволу на виїзну торгівлю» в частині розміщення об’єкту виїзної торгівлі торгового павільйону біля ринку «Ринокторгсервіс» та пункту 2 рішення виконкому №326 «Про надання дозволу на відкриття об’єктів торгівлі, сфери послуг» у частині надання дозволу на реалізацію хлібобулочних виробів з автопричепу біля ринку «Ринокторгсервіс» приватному підприємцю В.Г.Назаренку.

Управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства (нач. М.В.Берлова), відділ економічного розвитку, промисловості, інфраструктури та торгівлі (нач. І.П.Кузіна), головного спеціаліста сектору з питань надзвичайних ситуацій, охорони праці, екології та благоустрою міста В.В.Безая зобов’язано спільно з працівниками Знам’янського відділу поліції вжити організаційні заходи по знесенню цих торгових павільйонів та припиненню торгівлі по вулиці Михайла Грушевського, 22-С.

Акція «За чисте довкілля»

На виконання перспективного плану роботи виконавчого комітету за І квартал 2017 року, з метою належної організації та проведення загальноміських суботників з благоустрою м.Знам’янки, смт Знам’янки Другої та с.Водяного, виконком вирішив організувати з 1 березня по 1 травня акцію «За чисте довкілля». Управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства зобов’язано довести до відома керівників, підприємств, установ та організацій м.Знам’янки, смт Знам’янки Другої та с.Водяного, незалежно від форм власності, завдання в частині благоустрою відповідної закріпленої території. Керівникам необхідно забезпечити участь працівників підприємств, установ та організацій у проведенні акції «За чисте довкілля» та днів благоустрою, надати інформацію про обсяги виконаних робіт до управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства до 1 травня 2017 року. Запрошуються до участі в акції й громадські організації та політичні партії Знам’янки.

Пайова участь у розвитку інфраструктури міста

Керуючись ст.40 ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності», рішенням Знам’янської міської ради від 18 жовтня 2013 р. №1064 «Про затвердження Порядку надходження та використання пайових внесків на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м.Знам’янки», виконавчий комітет встановив пайову участь у розвитку інфраструктури м.Знам’янки у розмірі 5 відсотків від кошторисної вартості гаража по вулиці Станційній (біля котельні) та в розмірі 10 відсотків від загальної кошторисної вартості реконструкції нежитлового приміщення перукарні з прибудовою під магазин продовольчих товарів по вулиці Привокзальній, 15-В та зобов’язав власників укласти відповідний договір.

"ВК" у PDF