---
Влада

В облдержадміністрації розглянули питання захисту прав інтелектуальної власності

В облдержадміністрації розглянули питання захисту прав інтелектуальної власності
Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбулося засідання обласної Координаційної ради по боротьбі з порушеннями прав інтелектуальної власності.
У минулому році на території області було виявлено 7 фактів виготовлення фальсифікованої продовольчої та непродовольчої продукції, а також незаконного використання для товарів та послуг знаків вітчизняних та зарубіжних виробників. Про це під час Координаційної ради повідомив старший уповноважений Департаменту захисту економіки Національної поліції України в Кіровоградській області, підполковник поліції Владислав Шарков.

За інформацією посадовця, минулого року було також виявлено 4 факти умисного порушення авторських прав, за якими Кропивницьким міським відділом поліції відкрито кримінальні справи.

Ознайомившись із загальною ситуацією, що склалася в області у сфері захисту інтелектуальної власності, члени Координаційної ради рекомендували Головному управлінню Національної поліції в Кіровоградській області провести у 2017 році відповідні заходи щодо виявлення правопорушень, пов’язаних з виготовленням та розповсюдженням контрафактної продукції, а також забезпечити перекриття каналів її надходження на споживчий ринок області.

Також рекомендовано провести відповідні заходи щодо виявлення суб’єктів господарювання, які при здійсненні підприємницької діяльності використовують товари, музичні твори і фонограми з порушенням авторських та суміжних прав правовласників без виплати належної винагороди, а також перекрити канали розповсюдження неліцензійного авторського програмного забезпечення.

Окрім того, члени Координаційної ради підтримали пропозицію щодо проведення в області експертизи для об’єктів інтелектуальної власності та організації інформаційно-пошукової роботи і надання консультаційних послуг щодо оформлення заявок на можливі винаходи.

"ВК" у PDF