Знам’янський район
Влада / Суспільство

У Знам’янському районі триває підготовка до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

У Знам’янському районі триває підготовка до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав
Заступник голови районної державної адміністрації Олена Грінчак провела засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення в районі у 2017 році Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 28-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Демократичної Республіки Афганістан.
Під час засідання були обговорені питання щодо проведення урочистих та меморіальних заходів, здійснення виїзду воїнів-афганців до родин загиблих учасників бойових дій на території інших держав та покладання квітів до могил загиблих воїнів.

У Знам’янському районі триває підготовка до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Заступник голови районної державної адміністрації О.Грінчак наголосила керівникам структурних підрозділів районної державної адміністрації на здійснення заходів з обстеження соціально-побутових умов учасників бойових дій на території інших держав, виявлення осіб з цієї категорії громадян, які потребують медико-соціальної допомоги.

На обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі пільговиків перебуває 65 учасників бойових дій, з числа осіб, які брали участь в бойових діях на території Республіки Афганістан, з них – 5 осіб мають статус «інвалід війни». У центральній районній лікарні на обліку перебуває 45 воїнів-афганців. Щорічна матеріальна допомога сім’ям загиблих (померлих) військовослужбовців, які брали участь у бойових діях в Республіці Афганістан, у 2016 та 2017 роках, призначена та виплачена Л.Н.Чемерис.

Особливу увагу члени оргкомітету звернули на питання організації у навчальних закладах та закладах культури району проведення уроків мужності, лекцій, засідань за «круглим столом», виховних годин, тематичних виставок, презентацій, інших заходів про історичні та бойові дії за участю воїнів-інтернаціоналістів.

Керівникам територіальних органів міністерств і відомств України в районі рекомендовано забезпечити організацію належного громадського порядку, особистої та майнової безпеки громадян, дорожнього руху, медичного обслуговування у місцях проведення масових заходів, пов’язаних із відзначенням Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 28-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Демократичної Республіки Афганістан.

У релігійних організаціях району 15 лютого 2017 року, у День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, відбудуться панахиди за загиблими учасниками бойових дій на території інших держав.

"ВК" у PDF