Знам’янський район
Влада

Питання пільгового перевезення обговорили у Знам’янській райдержадміністрації

Питання пільгового перевезення обговорили у Знам’янській райдержадміністрації
Заступник голови районної державної адміністрації Олена Грінчак провела засідання районної робочої групи щодо врегулювання питань пільгового перевезення населення району автомобільним транспортом загального користування.
У засіданні взяли участь голова районної ради Сергій Макаренко, начальники окремих структурних підрозділів райдержадміністрації, сільські голови району, автоперевізники району.

Питання пільгового перевезення обговорили у Знам’янській райдержадміністрації

На засіданні розглянуті питання: про стан проведення розрахунків з питань пільгового перевезення населення автомобільним транспортом за 2016 рік , співпраця перевізників з сільськими радами району у 2017 році та подання звітності щодо відшкодування витрат за надані послуги з перевезення пільгової категорії громадян.

Станом на 1 лютого 2017 року на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги перебуває 6587 пільговиків, з них мають право на пільговий проїзд в транспорті загального користування 5997 особи, з них ветеранів війни – 881 особа.

У 2016 році на пільгове перевезення автомобільним транспортом сільськими радами виділено коштів на суму 251,4 тис.грн, з районного бюджету виділено 110,0 тис.грн. Всього виділено коштів у 2016 році 361,4 тис.грн.

У 2017 році надано субвенцій сільськими радами до місцевого бюджету на загальну суму 182,0 тис.грн. З автоперевізниками району у 2016 році були укладені додаткові угоди до договорів на відшкодування витрат, пов’язаних з перевезенням пільгової категорії населення автомобільним транспортом у приміському сполученні, а саме: ПП Назаренко В.Г. на суму 155,2 тис.грн., ПП Хитрий Ю.В. – 50,5 тис. грн., ПП Постика – 155,6 тис. грн.

Під час засідання робочої групи заступник голови районної державної адміністрації Олена Грінчак наголосила присутнім на посиленні співпраці керівництва району, органів місцевого самоврядування з підприємствами, надавачами послуг з перевезення населення. У ході обговорення порушених питань враховані пропозиції та зауваження сільських голів.

Члени робочої групи прийняли рішення щодо проведення розрахунків з автоперевізниками району за фактично надані послуги з перевезення пільгової категорії громадян у 2017 році та здійснювати відшкодування компенсаційних витрат на пільгове перевезення згідно чинного законодавства. Також буде продовжена робота щодо запровадження по окремим маршрутам найбільш оптимальної схеми розрахунків з перевезення пільгової категорії населення автомобільним транспортом у приміському сполученні.

"ВК" у PDF