Світловодський район
Влада

Чи будемо співати і танцювати на тлі закритих підприємств?

Як і зазвичай, 30 січня "понеділкова" нарада у міського голови Валентина Козярчука з керівниками установ і підприємств висвітлила безліч нагальних проблем міста. Коротко – про деякі з них.
ВИМОГИ ДО РОЗПОРЯДНИКІВ КОШТІВ ЗРОСТАЮТЬ

Начальник фінансового управління Наталія Яременко повідомила, що план власних надходжень січня виконано на 82% (не вистачає 1015,4 тис. грн.) і впевненості у тім, що за підсумками ще 2-х днів ця цифра дійде до 100% немає. Тим не менше, заробітну плату виплатили, за енергоносії розраховуються, залишки грошей підуть на тепло.

Далі головний фінансист оголосила про свої жорсткі вимоги: управління більше не буде уточнювати потреби, переносити з місяця в місяць видатки, натомість пропонує міському голові за допомогою відділу аудиту перевіряти достовірність даних, що подають розпорядники коштів; за підсумками січня буде зроблено аналіз виплати зарплати, виплачену суму помножать на 12, додадуть матеріальну допомогу і виведуть цифру незабезпеченості установи.

План власних надходжень на 2017 рік становить 79,3 млн., податкова інспекція письмово повідомляє про мінус 13 млн. грн. від цієї суми. "Якщо на тлі закритих підприємств ви можете співати і танцювати, я заздрю вашому оптимізму", – сказала Наталія Яременко, а тим керівникам, хто не знає як вижити, порадила сходити на екскурсію до казначейства, податкової, пенсійного фонду і подивитися, як виживають "державники".

СВІТЛОВОДСЬКА ЦРЛ – ДРУГА В ОБЛАСТІ, ГРИП ТА ГРЗ ВІДСТУПАЮТЬ

Юрій Котенко – головний лікар Світловодської ЦРЛ повідомив про те, що за показниками роботи 2016 року заклад посів друге місце в області. А Людмила Шумейко – головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги доповіла, що рівень захворюваності на грип та ГРЗ знижується.

ВИРОБНИЧА ТРАВМА НА "ПЛАЙТЕХ"

На спільному українсько-американському підприємстві з іноземними інвестиціями ТОВ "Плайтех" стався нещасний випадок на виробництві – розповів на нараді Сергій Якименко, заступник начальника відділення – головний страховий експерт з охорони праці ВД ФССНВ в Олександрійському районі.

24 січня приблизно о 21:20 47-річна складальниця підприємства виконувала роботу з набору пакетів шпону для виробництва фанерних гнуто-клеєних заготовок. Листи шпону з нанесеним клеєм вона брала зі столу, що знаходився поряд з клеєнаносним верстатом. Під час виконання роботи, при ввімкнутому верстаті, потерпіла підсунула руку під підтримуючий шнек верстата, рука працівниці потрапила між пластинами шнеку, в результаті чого вона отримала тяжку травму правої руки. Потерпіла госпіталізована до травматологічного відділення Світловодської ЦРЛ, їй надається вся необхідна допомога. Наказом начальника управління Держпраці у Кіровоградській області створена комісія з спеціального розслідування цього нещасного випадку. Триває розслідування.

НЕ ПЛАТИШ – ВИХОДЬ!

Таке резюме зробив міський голова після короткої доповіді директора КП "Карат" Володимира Усенка про заборгованість підприємства, в оперативному управлінні якого перебуває бізнес-центр за адресою: вул. Героїв України, 94. За спожите тепло у 2016 році утворився борг у 200 тис. грн. Після перемовин з СП ТОВ "Світловодськпобут" сплачено 70 тис. грн. Міський голова поцікавився, чи це орендарі не сплачують за комунальні послуги. Усенко відповів: "Ну там більше нікого немає…". "Мені зрозуміло, коли не зовсім благонадійні і малозабезпечені не платять, але коли не платять орендарі, правило одне: не платиш – виходь!", – сказав Валентин Козярчук.

"ВК" у PDF